Speltips:

Jag väljer att spela på Union Berlin eller oavgjort. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/12 kl 22.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Union Berlin har fem vinster sett till de sju senaste matcherna – där de två resterande matcherna spelades på resande fot

  • Hoffenheim har släppt in tretton mål på fyra matcher trots högst överkomligt motstånd

  • Union Berlin har vunnit fem av åtta matcher på hemmaplan denna säsongen

  • Hoffenheim har fyra raka utan vinst i ligaspelet

Fem vinster på de sju senaste

Efter en väl utförd säsong i tyska andraligan föregående säsong gjorde Union Berlin sig förtjänta av en plats i det tyska finrummet. Sedan ankomsten har man kanske inte varit ett enormt utropstecken, men en tiondeplats i tabellen efter femton spelade omgångar är rätt imponerande. Allt talar väl egentligen för att vi får se Union Berlin kvar i Bundesliga även nästa säsong, inte minst med tanke på att andra lag underpresterar.

Union Berlin välkomnar tisdagens motstånd med en väldigt fin form. Ser vi till de sju senaste tävlingsmatcherna har man vunnit fem av dessa, och då är det nämnvärt att de två matcherna man inte tog tre poäng i spelades på bortaplan. Under tisdagskvällen sitter man som bekant på hemmafördelen, något som lär gynna nykomlingarna. Man har nämligen vunnit fem av de åtta matcher man spelat där.

Enorm formsvacka

Hoffenheim ligger väl helt okej till i tabellen, men den formen man har i nuläget är under all kritik. Det är egentligen rätt förvånande att man presterar som man gör, främst med tanke på att skadeläget ser bra ut. Även om man inte saknar någon spelare varken i backlinjen eller på mittfältet har man släppt in tretton mål de senaste fyra ligamatcherna, förvånande siffror med tanke på att Hoffenheim hade sex raka vinster innan dess. Addera därtill att det inte varit ett speciellt tufft spelschema man haft, lag man förnedrats mot har hetat både Augsburg och Mainz. Med ett sådant facit kommer det inte som en chock att Hoffenheim inte spelat hem speciellt mycket poäng på senaste tiden. Blott en poäng på fyra omgångar talar sitt tydliga språk – en poäng man plockade på hemmaplan mot ett nyuppflyttat lag.

Här väljer undertecknad sida, Union Berlin innehar både hemmafördelen och en betydligt bättre form. Hoffenheims självförtroende lär ha sjunkit något kopiöst de senaste veckorna, det råder ingen tvekan om att en tuff bortamatch väntar. Dubbelchansen hittas på Unibet, min insats blir två units!

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/12 kl 22.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.