Speltips:

Jag väljer att spela på över 2,5 mål. Min investering i detta spel blir 1,5/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/12 kl 20.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mainz löser spelet i åtta raka matcher

  • Båda lagen har haft ett högt snitt på 3,86 mål per match sett till hela säsongen

  • Werder Bremen löser spelet i tretton av femton ligamatcher

  • Spelet satt båda gångerna när lagen möttes i fjol

  • Werder Bremen dras med skadeproblem i backlinjen

Sitter i tretton av femton ligamatcher

När Werder Bremen tar emot Mainz på hemmaplan bjuds man på ett ypperligt tillfälle att vända på sin form. Laget har vunnit blott en match i ligaspelet sett till de elva senaste försöken, ett facit som givit Werder Bremen en oroande placering i tabellen. Att hoppa tillbaka på vinnarspåret kan dock komma att bli tufft, självförtroendet är knappast på topp efter att man först föll hemma mot nykomlingarna Paderborn för att sedan, i senaste omgången, torska mot regerande mästarna Bayern med hela 6-1. Att man dessutom har en hel del skadeproblem i backlinjen gör inte saken något bättre.

Med tanke på förutsättningarna känns det onekligen som att det nästan råder målgaranti här. Werder Bremen har inte misslyckats med att underhålla oss med sina insatser i ligan, man löser ju trots allt överspelet i hela tretton av de femton matcher man spelat hittills. Under denna perioden har man redan hunnit vara involverade i 58 mål – ett snitt på 3,86 mål per match. Skyhöga siffror med tanke på att det representerar hela säsongen.

Släppt in flest mål i hela serien

Mainz infann sig i en riktig drömperiod nyligen. Trots en usel form kunde man noteras för tre raka vinster, där man bland annat besegrade Hoffenheim med 5-1 trots bortaplan och redan i omgången därpå hämtade tre poäng mot Eintracht Frankfurt. Där tog det dock stopp. Istället har man nu två raka förluster inför mötet mot Werder Bremen, där man åkte på storstryk mot titelkandidaterna Dortmund så sent som i lördags. Trots hemmafördelen föll man med 4-0, ett resultat som kanske inte förvånar så mycket egentligen. Mainz har visat upp en väldigt svag defensiv denna säsongen, faktum är att man släppt in flest mål i hela serien.

Tittar vi rent statistiskt på hur mycket mål Mainz bjudit på kan vi konstatera att man haft ett målsnitt på 3,86 mål per match – samma siffror som Werder Bremen. Själva överspelet löser man dessutom i hela åtta (!) raka matcher. Goda förutsättningar till att det fortsätter smälla på bra även i detta mötet. Inte minst med tanke på att man löste spelet båda gångerna när man möttes i ligan i fjol.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/12 kl 20.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.