Erik Norin|16 februari, 2023, 10:30

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet löste sig senast lagen möttes.

  • Kristianstad löser spelet i fem av sina senaste åtta matcher.

  • Karlskoga har släppt in sjunde mest mål i ligan, trots en topp 6-placering.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 5,5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Viktiga poäng i bottenstriden

Kristianstad är i högsta grad indragna i bottenstriden den här säsongen i Hockeyallsvenskan och har för tillfället bara sex poäng ner till det negativa kvaltstrecket, där man ska se till att Östersund i första hand hamnar bakom dem i tabellen. Bra läge här när man gästas av ett Karlskoga som tappt formen lite två senaste matcherna och som inte kommer med fullt självförtroende, det gör dock heller inte Kristianstad och jag tror därför vi får se mål i den här matchen.

Kristianstad kommer från två målrika möten med först AIK och nu senast Västerås. Självförtroendet på hemmaplan är också på topp efter att AIK enkelt slagits i den senaste matchen där man dessutom gick ut och gjorde hela fem mål i den första perioden, vilket givetvis var direkt matchavgörande. Spelet löser man i fem av de åtta senaste matcherna och jag tror man går ut här och testar chocka även BIK Karlskoga från start i det här mötet.

Lite nedåtgående form?

BIK Karlskoga hade dunderform tills för två omgångar sedan, då hade man 11 segrar på de 12 senaste matcherna när jumbon Västervik kom på besök och lämnade med tre poäng efter en 4-0 seger mot Karlskoga, en total missräkning för värmlänningarna som senast till sist vann mot Vita Hästen men som gjorde det mycket krampaktigt och utan samma flyt i spelet som under sin fina formperiod. Två raka matcher med sämre målskörd i, innan dess så löste man vårt spel i sju av tio matcher under lagets starkare period.

Man är ett topp 6 lag i Karlskoga men man har släppt in fler mål än samtliga av de andra lagen topp 6 och även fler insläppta än Almtuna, defensiven absolut inte dålig. Men det finns luckor i försvaret stundtals och Kristianstad är absolut inget dåligt lag i offensiven. Offensiv kryllar det dock av i Karlskoga med spelare som Albin Eriksson, David Lilja och David Lindquist. Tillbaka är också skicklige Åke Stakkestad från skada. Goda möjligheter till mål här alltså och jag tror vi får se minst sex mål i matchen, precis som senast lagen möttes.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Kristianstad - BIK Karlskoga
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.