Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mora har vunnit sju av sina nio senaste matcher

  • Väsby har förlorat sex raka matcher

  • Mora har flera formstarka spelare som spelar sin bästa hockey för säsongen just nu

  • Väsby är så gott som klara för negativt kval och det borde göra det svårare att få laget att motivera sig själva

  • Mora sitter i en bra position att plocka en kvartsfinalplats och man borde vara motiverade att ta tre poäng här

  • Samtliga matcher den här säsongen mellan lagen har slutat med en komfortabel vinst för Mora

Storseger senast i viktig match

Mora har som sagt väldigt få orosmoln just nu. Sju segrar har det blivit på nio senaste matcherna och det har gjort att laget satt sig i en väldigt angenäm position inför slutdelen av HockeyAllsvenskan. Inför onsdagens matcher placerar man sig på en sjätteplats och trots att det är ett getingbo vid strecket så har Mora ett par matcher mindre spelade än sina konkurrenter. I måndags tog man en kassaskåpssäker 4–0-vinst i en sexpoängsmatch mot Västervik och det imponerar stort. Matteus Ward klev fram och höll nollan igen och det bådar riktigt gott inför framtiden.

För Väsbys del finns det bara en sak man kan ställa in sig på nu, nämligen negativt kval. Något annat än det har jag väldigt svårt att se för Väsby har satt sig i en alldeles för dålig position för att kunna klättra upp och utmana ett lag som Modo. Totalt har det blivit sex raka förluster nu och det känns som att Viktor Tuuralas gäng är inne i sämre svacka. Tidigare har man kunnat blixtra till här och där men den senaste tiden har det offensiva spelet inte kuggat i och bakåt släpper man in alldeles för mycket mål.

Målvaktsvärvningen har fått en tuff start

Läckaget bakåt är något som Väsby måste skruva på inför fortsättningen om man vill fortsätta vara ett allsvenskt lag. Sedan en tid tillbaka plockade man in italienske landslagsmålvakten Andreas Bernard och skeppade iväg Henrik Lundberg till Västervik, ett lite udda drag kan jag tycka. Bernard har inte imponerat för fem öre och backupmålvakten Linus Ryttar håller inte för att axla en roll som förstemålvakt. Samtidigt har Väsby visat sig kunna vara riktiga giftiga offensivt och det gäller att spelare som Raphael Lavoie och Tobias Lindberg är i form inför viktigaste matcher på säsongen.

Nu ställs man mot ett formstarkt Mora som dessutom kan stärka sina slutspelsaktier vid en seger här, något jag tror man gör. Vinsten mot Västervik imponerar stort och det är få lag som kan åka ner till Plivit Arena och hämta hem tre poäng så lätt som Mora gjorde. Framåt finner vi flera formstarka spelare i bland annat Daniel Ljunggren och Ludvig Larsson. Väsby kommer lägga störst kraft vid offensiven och det gör laget sårbara försvarsmässigt vilket gör att Moras skickliga offensiv kommer få mer yta att använda. Mora har vunnit samtliga tre matcher mot Väsby den här säsongen och det relativt komfortabelt, blir det en fjärde nu?

Speltips.se ger tipset:

Mora vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/2 kl 13.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.