Fiorentina reser till grannregionen Emilia-Romagna för att besöka ett kämpande SPAL som gör allt för att undvika en bottenstrid. Hemmalaget har tagit flest kort i hela ligan den här säsongen. Vi klickar i kortspelet på SPAL!

Match:Spal-Fiorentina(Serie A) | Speltips: Spal över 1.5 kort | Odds: @1.41 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 12:30

Tagit flest kort i ligan

Hemmalaget SPAL gjorde en makalös resa upp till Serie A, klubben tog hem titeln i tredjeligan säsong 2015/2016 och blev därmed tilldelad en förtjänad uppflyttning till Serie B, senast laget tillhörde andraligan var ända sedan 1992/1993. Som nykomling i Serie B chockade SPAL den italienska fotbollen när man gick och vann hela Serie B som nykomling i ligan. Återkomsten till Serie A var därmed ett faktum efter en 49 års lång frånvaro från den italienska toppfotbollen.

Under morgondagen tar SPAL emot Fiorentina på hemmaplanen Stadio Paolo Mazza. Vi riktar blickarna mot kortmarknaden i söndagens middagsbatalj. SPAL har tagit flest kort i hela Serie A den här säsongen, nämligen 67 gula kort och två röda på 23 matcher. Det ger dem ett snitt på höga 3.0 kort/match. Laget har löst över 1.5 kort i 21 av deras 23 ligamatcher.

Kortglad match senast Pairetto mötte SPAL

Bortalaget Fiorentina hittas högre upp i tabellen än SPAL. Deras sju segrar, elva oavgjorda och fem förluster har bäddat för lagets tionde placeringen i tabellen. Laget har alltså 32 poäng vilket är sex poäng bakom Roma som besitter den sista Europa League-kvalificeringen. Bortalaget har visat sig väldigt svårslagna i årets ligaspel, de har endast förlorat två av deras 18 senaste matcher.

Söndagens match döms av italienaren Luca Pairetto. Han har tidigare dömt tio matcher i Serie A den här säsongen. På dessa tio matcher har Pairetto visat sitt gula kort 37 gånger och de röda två gånger, vilket ger 34-åringen ett snitt på 3.70 kort/match. Ett snitt som visserligen är ganska lågt i en liga som vanligtvis innehåller massvis med kort. Men nu dömer alltså Luca laget som tar flest kort i ligan, han har stött på SPAL en gång tidigare under säsongen, då slutade SPAL med ett rött kort och tre gula. Under hela sin domarkarriär har Pairetto dömt 45 Serie A matcher, hans totala kortsnitt är betydligt högre än just årets ligaspel, det totala är nämligen 4.7 kort/match. Undertecknad tror på över 1.5 kort på hemmalaget!

Speltips: SPAL över 1.5 kort

Jag väljer att spela SPAL över 1.5 kort. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • SPAL har löst över 1.5 kort i 21 av deras 23 ligamatcher.

  • SPAL har tagit flest kort i ligan den här säsongen. 67 gula och två röda.

  • Senast Pairetto dömde SPAL fick laget ett rött och tre gula kort.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.41. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.41 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.