Efter veckans uttåg från Champions League är det Bundesliga-titeln som är i fullt fokus för Bayern München. Under morgondagen tar laget emot Mainz hemma på Allianz Arena. Undertecknad tror på minst ett kort för hemmalaget!

Match: Bayern Munchen-Mainz(Bundesliga) | Speltips: Bayern över 0.5 kort| Odds: @1.53 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 18:00

Jämn toppstrid

Bayern München har länge jagat toppkonkurrenten Dortmund som besuttit förstaplatsen under den här säsongen. Bayern startade säsongen ganska knackigt men har hittat tillbaks till deras höga lägstanivå under säsongens gång. Därmed har laget till och med passerat Borussia Dortmund i ligan, men det är endast en bättre målskillnad som skiljer de två lagen åt. Bayern München har vunnit Bundesliga hela sex gånger i rad och har visat sig vara rejält överlägsna i den tyska toppfotbollen. Men årets Champions League spel har inte varit lika lyckad. I veckan åkte laget ut mot Liverpool i åttondelsfinalen med 1-3 som slutresultat. Ett snöpligt uttåg, men nu får laget alltså ladda om och fokusera på den otroligt jämna toppenstriden i ligaspelet. På tredjeplaceringen hittas Borussia Mönchengladbach hela tio poäng bakom och titelstriden står alltså mellan de två mest framgångsrika klubbarna i Tyskland.

Under morgondagen fokuserar vi på antalet kort för hemmalaget. Bayern München har inte tagit allt för många kort den här säsongen, men har ofta fått se det gula minst en gång per match. Laget har alltså löst över 0.5 kort i 20 av deras 25 ligamatcher den här säsongen. Niko Kovacs mannar har totalt tagit 31 gula och två röda kort. Vilket ger ett snitt på 1,3 kort/match i årets ligaspel. Högerbacken Joshua Kimmich har fått syna det gula kortet flest gånger hos hemmalaget. Kimmich missade veckans möte mot Liverpool på grund av en avstängning. Den tyska försvararen kommer med störst sannolikhet alltså starta helgens ligamatch mot 1.FSV Mainz 05.

Löst i sju raka

Bortalaget Mainz har stått för en godkänd säsong. Årets Bundesliga innehåller flera lag som visat sig vara alldeles för svaga för högsta ligan. Men Mainz är inte en av dem, utan laget hittas på en stabil trettonde plats i tabellen. Mainz har spelat till sig 30 poäng, vilket är elva mer än klubben Stuttgart som besitter kvalplatsen ner till 2.Bundesliga. Men deras form under den närmaste tiden har rent ut sagt varit horribel, bortalaget har förlorat hela fem av deras sex senaste ligamatcher. Ifall inte Mainz hade startat säsongen så stabilt som de gjorde, hade deras nuvarande form verkligen ställt till problem för klubben.

I Mainz spelartrupp hittas svensken Robin Quaison. Anfallaren som tidigare spelat i AIK, har varit en av lagets tongivande spelare den här säsongen. På hans 20 starter har det alltså blivit fem mål, vilket är näst högst i den interna skytteligan. Morgondagens match döms av tysken Frank Willenborg. Han har dömt Bayern Munchen två gånger den här säsongen, han löste spelet i båda dessa. Hans senaste match i Bundesliga var Schalke 04 mot Freiburg, där delade 40-åringen ut hela sex kort totalt, två spelare fick lämna planen på grund av den röda färgen på kortet. Mellan dessa två lagen har Bayern löst spelet i sju raka ligamöten.Undertecknad tror på minst ett kort för hemmalaget Bayern Munchen under morgondagens match!

Speltips: Bayern Munchen över 0.5 kort.

Jag väljer att spela Bayern över 0.5 kort. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bayern Munchen har löst spelet i 20 av deras 25 ligamatcher den här säsongen.

  • Bayern har löst över 0.5 kort i sju raka inbördes möten i Bundesliga.

  • Domaren Frank Willenborg har stött på Bayern två gånger den här säsongen, löst spelet i båda dessa.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.53. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.53 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.