Tidig avspark i Bundesliga när Leverkusen tar emot Bremen. Två lag som har visat bra form på slutet och som oftast har varit inblandade i målglada tillställningar denna säsong. Finns inget som tyder på att den måltrenden kommer brytas denna söndag, vi testar således ett specialspel på målmarknaden!

Match: Bayer Leverkusen – Werder Bremen (Bundesliga) | Speltips: Över 2.5 mål + BLGM | Odds: @1.72 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 13:30

Hemmalaget har hittat formen

Den här säsongen har inte riktigt gått så bra som den holländske tränaren Bosz hade hoppats på. Just nu ligger Leverkusen på en sjätteplats med sina 42 poäng. Det är väldigt tight kring Europaplatserna i år, en seger skulle innebära enbart två poäng upp till Champions League plats medan en förlust innebär att de skulle stå kvar på samma poäng som sjundeplacerade Wolfsburg. Truppmässigt ser det rätt bra ut, de kommer kunna ta med sig samma trupp som de har haft de senaste matcherna om man bortser från Sven Bender, som fortfarande är tveksam till spel.

Formen är lysande med tolv inspelade poäng och en målskillnad på 14-6 på de fem senaste matcherna. Positivt är att anfallskuggen Kevin Volland verkar vara i lysande form med tre mål och en assist på de tre senaste matcherna. Leverkusen har spelat över 2.5 mål i 64% av sina matcher den här säsongen, kollar vi på matcher där båda lagen gjort mål så ligger det näst intill likadant med 60% av matcherna.

Båda lagen gör mål – en garanti när Bremen lirar

Bremen ligger för tillfället på en niondeplats med sina 36 poäng, en seger mot Leverkusen skulle innebära att de är tre poäng bakom just dagens motståndare och tillika den sista Europaplatsen. Det är alltså en riktig sexpoängs-match som väntar. Truppmässigt så har man det lite kämpigare än Leverkusen, Langkamp, Pizzaro och Veljkovic saknas definitivt medan det finns frågetecken kring ytterligare några spelare, bland annat mittfältaren Davy Klaasen.

Formen är fin hos bortalaget som har nio poäng på de fem senaste matcherna och en målskillnad på 11-5. Faktum är att Bremen inte har förlorat en match sedan de mötte Leipzig borta strax innan julafton. De har sedan dess varit obesegrade i nio raka tävlingsmatcher och bland annat slagit ut serieledande Dortmund ur cupen. Bremen är det lag i Europa som spelar näst flest matcher som slutar med att båda lagen gör mål. Hela 84% av lagets 25 ligamatcher har nämligen slutat med mål i båda näten. Det är statistik som inte går att blunda för. När lagen möttes i höstas slutade matchen hela 2-6 till då gästande Leverkusen.

Speltips: Över 2.5 mål + BLGM

Jag väljer att spela över 2.5 mål i matchen kombinerat med att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen har gjort mål i 84% av Werder Bremens matcher

  • Leverkusens matcher har slutat med över 2.5 mål 64% denna säsong

  • Leverkusen har 14-6 i målskillnad och Bremen har 11-5 på de fem senaste matcherna

  • Matchen lagen emellan i höstas slutade med hela 2-6 till Leverkusen

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.72. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.72 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.