Slutspelsdrömmen lever för båda lagen, Montreal ligger utanför slutspelsplats på målskillnad, Chicago måste vinna för att behålla hoppet. Bell Center kommer koka under natten till söndag.

Match: Montreal Canadiens – Chicago Blackhawks (NHL) | Speltips: ö6 mål | Odds: @1.89 | Units: 2.5/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 00:00

Bommar slutspel?

Montreal har under i stor del av säsongen varit i besittning av en slutspelsplats, dem var till och med framför Boston i divisionen innan årsskiftet. Boston växlade därefter upp och Tukka Rask murade igen medan Montreal sakta började sjunka i tabellen. Om man ser till poäng tagna efter 1 januari ligger dem på 17 plats i ligan totalt. Trotts att dem där har Columbus bakom sig ser dem nu Blue Jackets sno åt sig sista Wildcardplatsen på målskillnad. Carolina som har den andra Wildcardplatsen hade en trög start men har nu hittat formen och ser oerhört svårstoppade. Jag ser inte en öppning för Montreal i slutspelet.

En faktor till den svala resultatraden har varit den stagnerande produktionen hos Montreals tre främsta poängplockare. Domi och Tatar har sett båda minskat sin produktionsprocent runt 12% sedan årsskiftet. Drouin är den som gått trögast av dem nuvarande bästa interna poängplockarna, han har sett en minskning på 20% i sin produktion. Montreal har i Gallagher en bra skytt, tillsammans med Price är dem två ljusglimtar som kan rädda laget. Price gick från att vara precis ovanför 90% innan nyår till att på sina 26 senaste matcher noterats för en räddningsprocent på 92.7% under större arbetsbörda. Gallagher har gjort 30 mål denna säsong varav hälften har kommit 2019, han snittar cirka 0,5 mål per match sedan årsskiftet.

Konstant rassel

Om man sett någon utav Chicagos senaste matcher går det inte att undgå hur bra Colliton slutligen fått ihop kedjorna. I Chicagos senaste vinst borta mot Toronto hade dem Toews i förstakedjan, Kane i andra och Strome/ DeBrincat i tredje. Denna uppdelning har dem haft i deras 4 senaste matcher, där alla resulterat i vinst för Blackhawks. Det var först mot Toronto jag uppmärksammade detta, denna uppdelning av offensiva hot gav Toronto problem att matcha dem och resulterade i 5 mål innan halva matchen gått. Problemet för Chicago är målvaktspositionen där samtliga av dem tre målvakter som ställts i Chicagomålet har runt 90% i räddningsprocent.

Chicago fick ett lyft efter att Strome adderades till laget, som jag nämnde i förra speltipset har han exploderat i den nya omgivningen och funnit en fin kemi med kedjekamraten DeBrincat. Dem har som sagt 3 offensivt slagkraftiga kedjor men målvaktsspelet har svikit dem under många tillfällen. Det skall tilläggas att lagt är framtungt och har bland dem blekare backuppsättningarna i ligan men jag anser ändå att lagets målvakter underpresterat. Dem har gjort 8onde mest mål i NHL där dem enbart har topplagen framför sig. Dem har även släppt in näst mest mål av samtliga lag, endast slagna av Ottawa med ett mer insläppt. Man kan summera det som ett konstant rasslande i näten då Blackhawks äntrar isen.

Speltips: Över 6 mål i matchen

Chicago har en fantastisk offensiv och är en av dem mest underhållande lagen att titta på just nu. Montreal är ett starkt hemmalag och kommer hänga ett par kassar. Här kommer några anledningar till varför jag anser att man bör lägga detta spel:

  • Det har blivit 6 mål eller fler i 18/20 senaste matcherna för Chicago

  • I Chicagos 20 senaste matcher är målsnittet 7,8

  • Montreal snittar över 3 gjorda mål dem 20 senast hemmamatcherna

  • Chicago snittar över 4 mål per match dem senaste 20 matcherna

  • Chicago har 5 spelare som snittar en poäng per match eller mer dem senaste 20

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.89 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering blir 2.5/5 units!

Rygga till 1.89 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.