Axel Olsson|16 mars, 2023, 12:01

Jag väljer att spela på hemmalaget över 1,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sassuolo har verkligen kommit igång. Sju gjorda mål i deras två senaste ligamatcher.

  • Sassuolo offensiva trio Berardi, Pinamonti och Lauriente gjorde alla mål i matchen mot Roma.

  • Spezia har släppt in minst två mål i sju av deras nio senaste matcher.

  • Det blev 2-2 när dessa två möttes i den tredje omgången.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Sylvass offensiv

Sassuolo är väl inte helt nöjda med deras säsong men de har verkligen kommit igång nu på sistone. Det var tydligt att klubben underpresterade tidigare under säsongen och nu har deras kvalitet äntligen börjat visa sig. Vi var väl medvetna om att de besatt en farlig offensiv men de har inte fått spelet att lossna, förrän nu. Sassuolo har äntligen fått den islossning som de väntat på men sett till tabelläget blir det tufft att utmana om Europa-spel.

Det är inte omöjligt att knappa in nio poäng på tabellsexan Atalanta och Sassuolo har ingenting att förlora. De kan satsa full fart framåt i den avslutande delen av säsongen och de har verkligen hittat flytet i anfallsspelet. Hemmalaget har tre raka segrar i ligaspelet och fått rejäl fart på sin offensiva trio. Berardi, Pinamonti och Lauriente gjorde alla fyra mål i senaste segern mot AS Roma. Det grönsvarta-laget har gjort hela sju mål i deras två senaste ligamatcher och när de väl är i form presterar Sassuolo på en väldigt hög nivå.

Fortsatt indragna bottenstriden

Det är tolv omgångar kvar av säsongens ligaspel och det ser ut att bli en mer nervkittlande avslutning för gästande Spezia. De har visserligen presterat tillräckligt bra för att befinna sig på säker mark och ha ett avstånd på fem poäng ner till Hellas Verona. Avståndet ökades i helgen då Spezia tog en överraskande seger mot ingen mindre än Inter, däremot speglade inte resultatet själva matchbilden. Med den här matchbilden vinner Inter nio gånger utav tio, men Spezia hade verkligen turen på sin sida.

Inter hade hela 28(!) skott i matchen mot Spezia men lyckades bara hitta nätet en gång, snacka om en dålig utdelning. Därför lägger vi inte allt för mycket vikt i den här segern då vi anser att Spezia inte förtjänade segern. Innan dess har det varit tuffare för gästerna och det har framförallt varit försvarsspelet som svikit dem. Försvaret blev inte bättre när mittbacken Kiwior som varit en av lagets bättre spelare lämnade i januari-fönstret. Spezia har släppt in minst två mål i sju av deras nio senaste matcher och de är fortfarande indragna i bottenstriden. Det blev 2-2 när dessa två lagen möttes i den tredje omgången. Vi tror att gästerna får problem med hemmalagets vassa offensiv.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Sassuolo - Spezia
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.