Slutspelet går emot sitt slut, vi når ikväll match 5 mellan Storvreta och Dalen. Det är storfavoriterna Storvreta som kopplat ett stadigt grepp om denna serien och leder med 3-1 i matcher. Ikväll kan det alltså avgöras, Storvreta kan ta sin fjärde seger och avancera till SM-finalen i Globen den 27 april. Lyckas man? Eller kommer Dalen återigen ställa till det för Uppsalalaget, det återstår att se. Jag tror det blir en jämn och tight match återigen!

Match: Storvreta-Dalen (Svenska Superligan) | Speltips: Dalen +3.5 | Odds: @1.68 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

En match ifrån Globen

SM-finalerna spelas i Globen den 27:e april och vi har två lag i Svenska Superligan som har ett litet grepp om platserna. Storvreta är ett av lagen som har en fot i finalen. 3-1 i matcher mot Dalen efter 4 tuffa matcher betyder att man nu bara behöver vinna ikväll för att få spela SM-final. Uppsala-laget har inte fått det lätt hittills, Dalen har verkligen bjudit upp till en mycket tight matchserie. Det är trots 3-1 i matcher en väldigt jämn matchserie. Kollar man på resultatet så är det två sudden death-avgöranden och två mycket tighta matcher tidigare. Storvreta har inte glidit på någon räkmacka här inte.

Inför match 5 är Storvreta storfavoriter och det kan bli väldigt viktigt att göra första målet i matchen. En tidig ledning skulle betyda mycket för bägge lagen. Men för Storvreta skulle det innebära en stor bit närmare final. Dalen har dock visat sig starka i serien och trots underläge i flera av matcherna samt skada på Ketil Kronberg så har man hotat Storvreta konstant. IFU Arena står redo inför ett avgörande, Storvreta är taggade för att få ett slut på detta och få en lång vila inför finalen. Lyckas man? Ja.

Vinna eller försvinna

Dalen har verkligen imponerat – både i slutspelet och i grundserien. Man gick igenom grundserien som det laget som släppt minst mål av alla. Detta är något som visat sig, inte minst på grund av alla tighta matcher man tvingat motståndarna Storvreta till i semifinalserien. Självklart är man grova underdogs och har visat sig vara numret mindre när det väl skall avgöras. Dalens säsong kan redan nu beskrivas som en av klubbens bästa senaste åren, efter fina säsongen när man nådde SM-final för ett antal år sedan. Dalens resa blir bara ljusare och ljusare, man slog ut Linköping i kvartsfinalen utan problem och man har visat sig kunna hota regerande mästarna och en av förhandsfavoriterna i fyra raka matcher.

Matchen härnäst blir otroligt avgörande. Vinst Dalen betyder att man återigen är med i matchen, om inte så är säsongen slut och man går på semester. Jag räknar med en liknande match som de två senaste som nått förlängning. Dalen har verkligen visat hög klass och klassen mellan Storvreta och Dalen har minskat betydligt i mina ögon. Dalen har gått och blivit ett slutspelslag att lita på, helt utan några jättestora namn i truppen. Visserligen har man haft en storspelande landslagsmålvakt i målet, men det har bara hållit ner siffrorna i matcherna. Dalen är ett lag som kan ställa till det återigen och jag räknar med ytterligare en nagelbitarmatch. Storvreta till SM-final ikväll, men oj vad tight det blev? Ja, ungefär så.

Speltips: Dalen +3.5

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i 3 av 4 slutspelsmatcher.

  • Senaste två mötena har gått till sudden death.

  • Dalen sitter inne på ett av Sveriges bästa försvar. Måns Parsjö-Tegner i målet har storspelat även han.

  • Storvreta är snäppet starkare på alla plan, det blir avgörande i längden. Men Dalen kommer stå upp bra återigen.

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.68. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.