Joakim Östman|16 mars, 2023, 11:41

Jag väljer att spela på Boston i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Boston är 23-8-2 på bortaplan under säsongen.

  • Boston är 7-3-0 på deras tio senaste matcher.

  • Winnipeg är formsvaga med 3-5-2 på deras tio senaste matcher.

  • Boston förlorar ytterst sällan tre matcher i följd.

  • Boston har varit  ligan bästa lag under grundserien och går in som favoriter i alla matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Boston vinner hos hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Oroväckande trend

Winnipeg slåss i allra högsta grad om en slutspelsplats och för tillfället hittas Jets på 4-platsen i Central. Med det har Winnipeg sista wildcard platsen och även om vi synar att Jets är ett slutspelslag är marginalerna små. Framförallt har Winnipegs senaste formsvagare trend gjort att lagen bakom börjat ta upp kampen och 3-5-2 över det tio senaste matcherna imponerar inte.

Sett till underliggande statistiken är Winnipeg egentligen i samtliga kategorier vad som kan benämnas som ett slutspelslag. Winnipeg behöver dock få ordning på formen annars riskerar Jets att väldigt snöpligt bränna slutspel som känts självklart att de ska lösa grundserien igenom. 

Med 15-talet matcher kvar av grundserien är Boston redan slutspelsklara vilket säger det mesta om säsongen Bruins haft. Boston har varit ligans i särklass bästa lag och sett till hur starka de varit vore allt annat än en Stanley Cup ett fiasko. 

Boston kommer dock från två raka förluster vilket inte vore så ögonbrynshöjande med andra lag i ligan men Bruins har inte haft för vana att förlora matcher i följd under säsongen. Att dra några växlar från förlusterna är likväl inget som ska göras och tittar vi istället på det tio senaste matcherna för Bruins är det 7-3-0.

Det starkare laget

Boston kommer som tidigare nämt till Canada Life Centre med två förluster i ryggen där senaste nederlaget mot Chicago minst sagt var överraskande. Likaså förlorade även Winnipeg senast dock på bortaplan mot kanske grundseriens efter Boston starkaste lag Carolina. Med det sagt kan vi konstatera att det är två lag som direkt vill hitta tillbaka på vinnarspåret när lagen mötts på fredagsnatten.

Tittar vi mot lagens skadesituation inför mötet kan vi konstatera att båda lagen har några jobbiga avbräck. I Winnipeg saknas Pierre-Luc Dubois, Josh Morrissey och Cole Perfetti medans Boston kommer vara utan Taylor Hall, Nick Foligno och Brandon Carlo.

Sett till skadeavbräcken är det likvärdiga tapp för båda lagen men det ska understrykas att Boston har en betydligt bredare trupp. Boston kliver därför in som favoriter här vilket det rättmätigt ska göra i varje match med tanke på hur starka Bruins varit grundserien lång.

Att Boston dessutom skulle gå på tre raka förluster känns otänkbart och faktum är att Bruins har en både spetsigare och bredare lineup. Givet förutsättningarna synas därför att Boston bryter förluststreaken och med det klickas bortasegern till 1.97!

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Winnipeg - Boston
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.