Jag väljer att spela på under 2.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av Elfsborgs sex inledande matcher.

  • När lagen ställdes mot varandra på försäsongen vann Halmstad med 1-0.

  • Spelet sitter i fem av Halmstads sex inledande matcher.

  • Senast höll Elfsborg nollan borta mot Sirius.

  • Halmstad har under inledningen av säsongen ett haft ett målsnitt på blott 0,66.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2.5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Höll nollan i tuff bortamatch

Precis som många andra förväntade topplag har Elfsborg blandat och gett i sina prestationer under den allsvenska säsongsinledningen. Tre segrar, ett kryss och två förluster gör att man står på tio poäng, fem poäng bakom serieledande Djurgården, men endast en poäng bakom tvåan Norrköping. Senast bärgade Elfsborg tre blytunga poäng när man besegrade Sirius med 2-0 på bortaplan. Väl genomförd match av Elfsborg som både visade individuell och kollektiv styrka mot ett bra motståndarlag. Ndione fick göra säsongens fjärde mål, försvaret höll nollan för andra gången denna säsongen och Bernhardsson som gjorde allsvensks debut fick även punktera matchen med sitt 2-0-mål.

Inför måndagens batalj förväntar vi oss att Elfsborg kommer ta kommandot och vara det spelförande laget. Med det sagt kommer gästerna ställa upp med en organiserad och högkvalitativ försvarslinje, och här kan Elfsborg få det tufft att göra mål. Vi har tidigare under säsongen sett hur Elfsborg inte riktigt fått det att lossa i målskyttet. Hemma mot Mjällby vann man med endast uddamålet efter att Ndione gjort mål på straff och mot varken Djurgården eller AIK lyckades man sätta dit någon boll. Vi tror på en målsnål batalj och klickar i under 2.5 mål!

Medioker start

Halmstad som efter ett par säsonger i superettan är tillbaka i allsvenskan har fått en medioker start på säsongen. Efter tre poäng i hemmapremiären mot Häcken har man endast spelat ihop ytterligare två poäng och placerar sig nu tredje sist i tabellen. Tittar man på Halmstads matcher har man nog varit förtjäna av lite fler poäng. Mot Norrköping, Göteborg och Mjällby har Halmstad tagit ledningen tidigt i matchen men inte lyckats bevara ledningen och tappat poäng. Senast mot Mjällby hade Halmstad ledningen med 1-0 ända fram till den 93:e minuten då gästerna satte ditt kvitteringsmålet som sedermera också blev slutresultatet. Halmstad har inte släppt inte särskilt mycket mål under säsongsinledningen, endast sex stycken, men ska man hålla sig kvar i allsvenskan måste man lära sig att bevara sin ledning.

När Halmstad spelar känns det ganska givet att klicka i att det blir under 2.5 mål. Halmstad är ett defensivt fotbollslag och underspelet sitter i fem av lagets sex inledande matcher. Till ett odds som nästan dubblar vår insats ser vi spelvärde i underspelt och satsar tre units. Nu kör vi!

fotboll, allsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 18:30
Elfsborg - Halmstad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.