SPELTIPS 17/5 inför Finland – Schweiz: Vi väljer sida i kvartsfinalen

Finland har verkligen överraskat tvivlarna i årets Hockey-VM. Under torsdagen har det blivit dags för kvartsfinaler och vi ställs inför ett hett möte direkt, när succénationen Finland tar emot Schweiz från Tre Kronors grupp.

Match: Finland – Schweiz (Hockey-VM) | Speltips: Finland vinner, ord tid | Odds: @1.55 | Units: 5/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:15

Finnarna har överraskat stort

Man ställde sig frågande till var Finland egentligen stod någonstans inför årets mästerskap. Frågorna var många, hur långt skulle de finska laget räcka och skulle man ens ta sig till slutspel? Jo, visst skulle man göra det, och det genom en övertygande förstaplats i grupp B. Man inledde turneringen med tre raka storvinster, för att sedan åka på överraskande förlust mot Danmark och spela jämnt mot Tyskland.

Därför trodde många att det skulle bli tuffa bataljer mot toppnationerna Kanada och USA, men Finland höjde sig enormt i de bägge matcherna och fixade gruppsegern via två vinster, först mot Kanada med överlägsna 5-1 och sedermera 6-2 mot USA. Nu ställs man mot Schweiz, ett lag som tog sig vidare via en fjärdeplats i grupp A, efter seger mot Frankrike (5-1)  i den sista och avgörande matchen.

Tuff match att vänta

Visst, det kommer inte bli någon storseger, men här ska det inte vara något snack om saken. Finland ska och bör ta sig vidare till en semifinal. Finland har och är mycket ett bättre lag i alla lagdelar, och med storstjärnor som Sebastian Aho och Teuvo Tereväinen i spetsen bör det här bli en komfortabel seger. Aho, som i långa stunder varit helt fenomenal och dessutom leder turneringens poängliga på 17 gjorda poäng.

Schweiz har visserligen adderat kvalité till laget i form av NHL-spelarna Kevin Fiala och världsbacken Roman Josi, men mot ett Finland som visat sig oerhört starka, främst försvarsmässigt mot de bättre nationerna blir det tufft. Schweiz har dessutom fortsatta problem med defensiven och man släppte in hela 19 mål på sju matcher i gruppspelet, vilket är ett snitt på 2,71 mål/match. Att vi får hela 1.55 på att Finland vinner under ordinarie tid, får ses som ett kraftigt överodds med tanke på förutsättningarna. Därför måste jag syna en rak seger för finnarna med tung insats.

Speltips: Finland vinner matchen under ordinarie tid

Mitt speltips blir således den raka ettan till 1,55. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Finland har ett bättre lag i samtliga lagdelar

  • Finland har visat sig vara riktigt bra när det väl gäller, inte minst mot Kanada och USA där man vann stort.

  • Schweiz har fortsatt problem med defensiven och släppte in hela 19 mål på sju matcher i gruppspelet.

  • Finland har en fantastisk förstafemma med Aho och Tereväinen i spetsen. Den förstnämnde leder hela VM:s poängliga.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.55 för det raka spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 5/5 units!

Rygga till 1.55 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-05-16T12:06:38+00:0016 maj, 2018|Ishockey, Ishockey-VM|0 kommentarer
Social Media & Content Manager här på Speltips.se. Följer nästintill all sport dagligen men i synnerhet Ishockey, fotboll och innebandy. Spelar mycket på NHL, SHL, Svensk innebandy samt Europeisk toppfotboll.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok