Axel Olsson|16 maj, 2024, 10:14

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Gefle har hållit nollan i två raka matcher.

  • Sundsvall har problem med målskyttet. Knappa sex gjorda mål efter sju omgångar.

  • Underspelet har suttit i fem av Sundsvalls sju ligamatcher.

500 kr Gratisspel vid förlust

Omsättningskrav: 0x, min. odds valfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Två hållna nollor

Efter en medioker start fick Gefle äntligen fira en seger i helgens match mot Skövde. De har bjudit på ett par fina insatser tidigare, men det var först nu det ledde till en viktig trepoängare. Med första trean inkasserad kan Gefle börja titta uppåt i tabellen, segern mot Skövde innebar att de lämnade det absoluta bottenträsket.

Gefle har förtjänat mer i några av deras tidigare matcher och har dessutom mött flera tuffa motståndare. Nu kan de bygga vidare på deras fyra inspelade poäng mot Skövde och Öster. De har hållit nollan i två raka matcher, där framförallt försvarsinsatsen mot topptippade Öster ska hyllas. Gefle har något att bygga vidare på och det är en rejäl boost för spelartruppen. Under fredagen möts de av ett Sundsvall som inte alls fått spelet att stämma under inledningen. Gefle spikar igen någorlunda i detta mötet.

Svag målskörd

Gästande Sundsvall hittas på lika många poäng som hemmalaget Gefle, men de har inte alls samma goda känsla inför fredagens batalj. Det är fortsatt jämnt nere i botten, trots lika antal poäng befinner sig Sundsvall på en av kvalplatserna nedåt, medan Gefle är på säker mark. Det som oroar i bortalägret är att Giffarna inte alls fått igång målskyttet. De har gjort knappa sex mål på sju omgångar, då ska det även sägas att de har en 3-1 seger mot Skövde i bagaget.

Utöver den matchen har det sett väldigt svagt ut i sista tredjedelen. De har skapat tillräckligt med chanser i vissa matcher, men då har effektiviteten svikit dem. Marginalerna är inte på deras sida just nu och de har gått fyra raka matcher utan seger. Det har blivit knappa två mål på dessa fyra matcherna och därmed förväntar vi oss inte allt för mycket av gästernas offensiv. Med deras svaga målfacit ligger underspelet nära till hands mot ett Gefle som hittat rätt.

fotboll, Superettan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Gefle - Sundsvall
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.