SPELTIPS 17/5 inför Houston Rockets – Golden State Warriors: Defensiva spelet i fokus

Det laddas upp för match nummer två mellan Houston Rockets och Golden State Warriors innan matchserien vänder till Warriors hemmaplan, Oracle Arena. Efter en jämn match i första mötet kommer vi få se ett Houston som är sugna på revansch för att kvittera matchserien till 1-1. Ett möte som kommer ha stort fokus på det defensiva spelet där det säkra valet tas istället för det osäkra.

Match: Houston Rockets – Golden State Warriors (NBA) | Speltips: Under 226.5 | Odds: @1.86 | Units: 4/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 03:00

Dags att stänga ner bortalagets offensiva spel

Houston fick ta sig an det svåraste mötet i slutspelet, Golden State Warriors, vilket också visade sig i första mötet. Houston fick se sig besegrade med 106-119 efter att ställningen varit 56-56 efter två spelade kvartar. Man startade stark med en stor ledning och James Harden stod för stora delar utav poängen, något som han inte lyckats göra under slutspelet tidigare, där han slutade med hela 41 poäng. Efter att man lyckats stänga ner Warriors otroliga offensiva spel i stora delar utav första kvarten blev det till slut för mycket och Kevin Durant öppnade upp matchen med flertalet viktiga poäng, något Houston måste hantera bättre ifall man ska ha en chans att hänga med i denna matchserie.

Houston har lite utav en måste match i natt då serien vänder efter detta möte och man vill inte ha med sig ett 2-0 underläge inför två matcher på resande fot. För att förhindra detta resultat måste man tighta till sina luckor i sitt defensiva spel men samtidigt kunna hålla samma nivå på sitt offensiva spel. Man kommer inte låta denna matchen glida ur ens händer återigen utan vi ser fram emot ytterligare ett jämnt möte fast denna gången i en poängsnål historia.

Bortalaget fortsätter leverera

Fjärde raka finalen står runt hörnet och en chans för en tredje trofé, något man inte kommer gå miste om. Golden State hade det oerhört svårt att få igång sitt offensiva spel i första kvarten mot Houston och man fick hämta ikapp underläge efter underläge innan man kunde avsluta första halvan med ställningen 56-56. Kevin Durant hade det oerhört svårt de första åtta minuterna att hitta korgen och med ett otroligt försvarspel från Houston’s sida blev det inte lättare. Men efter många om och men fick vi se ett Golden State, men framförallt Kevin Durant, som visade återigen bevis på att är ett av ligans bästa offensiva lag.

Faktum kvarstår att båda lagen hade stora problem med sitt defensiva spel och matchen avgjordes genom det laget som hade hetast offensiva spel, där Warriors stod som segrare. Men just det defensiva spelet var inget av lagen nöjda med och det är något som kommer prioriteras framöver i denna matchserie. Houston har visserligen haft stora problem att hitta rätt i sitt defensiva spel men för att ha en chans att ta sig vidare till finalen måste man börja prioritera försvarspelet, speciellt mot ett lag som har ett otroligt bra offensivt spel. Även det offensiva spelet från Houston’s sida har varit glest i slutspelet detta året men man såg snäppet vassare ut i senaste mötet än vad man gjort i alla andra möten. Faktum kvarstår dock att matcherna är vidöppna om inget lag tar tag i sitt defensiva spel och därför kommer vi få se en stor förändring jämfört med senaste mötet. Även fast inte de tidigare mötena talar för en poängsnål match måste dessa förutsättningar, som nyligen nämndes, räknas in och därför finner jag ett fint spelvärde i underspelet, under 226.5 poäng, ett spel som satt i första mötet denna matchserie. Ett slutresultat som inte speglar matchbilden helt korrekt, kunde slutat i en lägre totalpoäng summa. Unibet erbjuder oss hela 1.86 gånger degen, ett odds som inte är rätt satt därav måste vi utnyttja detta. Min investering i detta spel blir 4 units.

Speltips: Under 226.5 poäng i matchen

Mitt speltips blir således under 226.5 poäng i matchen till 1,86. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det defensiva spelet sätts i fokus

  • Houston måste sätta stopp för Warriors otroliga offensiva spel

  • Spelet satt i första mötet denna matchserien

  • Houston’s offensiva spel har varit glest under slutspelet

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.86 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.86 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-05-15T22:59:30+00:0015 maj, 2018|Basket, NBA|0 kommentarer
18-årig idrottsfanatiker med störst intresse för basket men även ishockey. Jag har spelat hockey i många år och har därför bra koll på många olika ligor runt om i världen. Men mitt största fokus ligger i världens bästa basketliga, NBA. Håll koll på hemsidan för att ta del utav mina tips!

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok