Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö är klassen bättre i mycket.

  • Malmö har inte fått ut fullt ännu, men det går framåt för varje match.

  • En match som jag tror kommer avgöras på den bredaste spetsen. Malmö har ett lag med klass på varje position.

  • Det är svårt att besegra ett obesegrat lag med självförtroende, men här är ändå Malmö det starkare laget.

  • Kalmar har inte riktigt fått känna färg i motstånd ännu, mött ett antal formsvaga lag såhär långt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Malmö -0.5 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Storfavorit

Vi startar med att notera risken att spela emot ett obesegrat lag med självförtroende. Men i detta fallet ser jag inget som understryker att Kalmar kan besegra Malmö just nu. Det här är ett par gäster som ännu inte fått möta något riktigt slagkraftigt lag (med undantag Elfsborg och IFK Göteborg, utan det rätta flytet). Kalmar kommer dessutom från fyra oavgjorda resultat på sex inledande omgångarna, där resterande matcher slutat i uddamålsvinster. Utan att ta ifrån Kalmar en mycket stark och fin inledning på säsongen så är det ett motståndarlag under måndagen som man inte skall klara av att fortsätta sin fina svit emot.

Malmö kommer från ett kryss i stormötet mot AIK senast. Innan det och under den matchen är det ett Malmö som visat på bättre takter. Jag har förtroende för detta mästarlag och känslan är att man kommer växa och växa mer och mer med tiden. Jag håller hemmalaget som storfavorit med rätta. Man har den starkare bredden, spetsen men framförallt bredden över spetsen – där det finns spets i mycket mer än offensivt. Jag klickar Malmö -0.5 till 1.48. Sören Rieks ser ut att missa matchen, men ersätts av en högkvalitativ spelare.

Obesegrade

Som vi nämnde tidigare, en fantastiskt fin inledning från Kalmar som är obesegrade efter sex omgångar. Fyra kryss och två vinster. Nu får man möta ett motstånd som beräknas sluta i toppen, den absoluta toppen dessutom, det är regerande mästarna Malmö som skall besökas långt ner i landet. Det här blir en tuff uppgift för Kalmar, som ännu inte känt på den här typen av motstånd under säsongsinledningen. Kalmars fina form är kanon, men fyra kryss på sex omgångar talar för att man kanske inte riktigt har den obesegrade-formen att fortsätta på. Det är ett Kalmar som dessutom inte räknas in i toppen den här säsongen och som förmodligen kommer sjunka med tidens gång. Det är iallafall mina tankar.

Jag kommer som sagt välja sida här. Kalmar håller inte samma nivå som Malmö när hemmalaget kommer upp i nivå. Malmö tappade dessutom en ledning mot AIK senast och är säkert sugna på att ta en efterlängtad trepoängare. Hemma i Malmö skall det inte vara något snack, skall man vinna allsvenskan på nytt är detta en match man skall skriva ”3P” på.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:30
Malmö - Kalmar
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.