SPELTIPS 17/5 inför Tre Kronor – Lettland: Spelarspecial dukas fram

Hockey-VM går in på sina sista dagar och under torsdagen ställs Sverige mot Lettland i kvartsfinalen. En match som bör bli en ensidig historia – men det är inte där vi tänker lägga fokus. Istället dukar vi fram en stekhet spelarspecial.

Match: Tre Kronor – Lettland (Hockey-VM) | Speltips: F.Forsberg gör poäng | Odds: @1.40 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:15

Stekhet form

Tre Kronor har nu genomfört gruppspelet, där man tog sig vidare som gruppetta efter vinsten mot Ryssland i tisdags. Nu har det blivit dags för kvartsfinalerna – där Sverige ställs mot Lettland. Lettland som överraskande tog sig vidare efter att ha slagit ut Danmark i gruppen. Räkna inte med någon lätt match för Tre Kronors del, Lettland har stått upp bra mot riktigt bra motstånd. Se bara på matchen mot Kanada – där man tog det hela vägen till förlängning. Att dessutom slå Danmark, som hade ett riktigt bra lag i årets VM och som också hade hemmaplansfördel. Det är strongt.

När Sverige ställs mot Lettland under torsdagen finner jag fint värde i en spelarspecial: Att Filip Forsberg står för minst en poäng i matchen (mål/assist) hittas till 1.40 på spelarmarknaden. Filip Forsberg som nyss anslutit till Tre Kronor, efter att ha Nashville åkte ut mot Winnipeg i NHL-slutspelet, har varit i riktigt bra form däröver. Vänsterforwarden stod för osannolika 64 poäng på sina 67 matcher i grundserien, lägg därtill att han gjorde 16 poäng på 13 matcher i slutspelet. Därmed slog han sitt personliga rekord för antal poäng och det känns som att grabben har fått ett ordentligt genombrott och växt ut till den storspelare han ansågs att bli för ett antal år sedan.

Tar lite tid att anpassa sig till VM-klimatet

Filip Forsberg som gjorde sin första match mot Ryssland i detta VM stod dessvärre inte för någon poäng, men i och för sig är det rätt förståeligt med tanke på att det tar lite tid att växa in i VM-klimatet med allt vad det innebär.

Däremot finner jag fint värde på att han står för minst en poäng mot letterna, i matchen mot Ryssland fick han känna på den stora isen och sina lagkamrater. I kvartsfinalen tror jag att den 23-årige forwarden kommer växla upp och bidra ännu mer. I Tre Kronor spelar han i en kedja tillsammans med Adrian Kempe och lagkamraten i Nashville, Viktor Arvidsson. Det är tre spelare som alla haft en väldigt bra säsong, och som dessutom är oerhört produktiva i sina klubblag.

Dessutom är Forsberg en del av Tre Kronors powerplay, räkna med att letterna kommer att ta till alla medel för att göra det svårt Tre Kronor, därför tror jag att vi kommer få se en match med mycket utvisningsminuter och då finns det väldigt stor möjlighet för Forsberg att komma med i målprotokollet. Därför spelas Forsberg att göra poäng i kvartsfinalen till 1.40 i odds med hela 3u.

Speltips: F.Forsberg gör poäng

Mitt speltips blir således att Forsberg gör poäng. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

 • Forsberg har haft en fantastisk säsong på andra sidan atlanten, där han snittade en poäng per match.

 • Forsberg är en renodlad målskytt och kommer med i målprotokollet nästintill varje match

 • I första matchen bidrog han inte speciellt mycket, men det tar lite tid att växa in i VM-klimatet, vilket han fått göra nu.

 • Forsberg är en del av Tre Kronors powerplay och säkerligen lär det bli en hel del powerplay i kvartsfinalen.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger fina 1.40 för att Forsberg står för minst en poäng i matchen, ett odds som måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.40 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-07-19T17:08:34+00:0016 maj, 2018|Ishockey, Ishockey-VM|4 Kommentarer
Social Media & Content Manager här på Speltips.se. Följer nästintill all sport dagligen men i synnerhet Ishockey, fotboll och innebandy. Spelar mycket på NHL, SHL, Svensk innebandy samt Europeisk toppfotboll.

4 Comments

 1. Björn Gustafson 17 maj, 2018 at 4:32 e m - Svara

  Jag tror att Tre Kronor tar hem hela VM ! De har varit suveräna hittills, de blir mer o mer samspelta .

  • Mattias Persson 18 maj, 2018 at 2:05 e m - Svara

   Finns goda möjligheter helt klart! 🙂

 2. Björn Gustafson 17 maj, 2018 at 4:34 e m - Svara

  Forsberg tar 3 poäng i dag! Minst.

  • Mattias Persson 18 maj, 2018 at 2:06 e m - Svara

   Nästan 😉

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok