Joakim Östman|16 maj, 2022, 13:30

Jag väljer att spela på under 7,5 mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tre Kronor är stor-favorit i mötet mot Storbritannien men jag förväntar mig inte en överkörning.

  • Storbritannien har trots två inledande förluster sett förvånansvärt bra ut.

  • Tre Kronor fick bra utdelning senast men det finns fortsatt frågetecken kring forwardsidan.

  • Trots att Storbritannien har sett hyfsade ut, har jag svårt att se att de ställer till med alltför mycket bekymmer för Tre Kronors försvar.

  • Oddset på under 7,5 mål anser jag är alldeles för högt ställt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 7,5 mål hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Spelmässig överkörning

Förutsättningarna inför Tjeckien – Tre Kronor var relativt enkla och vinnaren i matchen skulle sätta sig i förarsätet inför fortsättningen av gruppspelet. Upphaussade Tjeckien kom ut starkt och under det inledande minutrarna ägde de i stort sett allt. Tre Kronor var inte alls med till en början och tillslut kom också det tjeckiska ledningsmålet genom den gamle Bruins-centern David Krejčí. Tre Kronor skulle dock jobba sig in i matchen och efter ledningsmålet blev matchbilden desto jämnare. Med endast trettiotvå sekunder kvar av perioden hittade också Tre Kronor det så viktiga kvitteringsmålet och 1-1 efter första perioden var ett faktum. Tre Kronor höjde sig rejält i mittenperioden och tidigt in smällde Emil Bemström in en bomb i powerplay som gav ledning med 1-2. Tre Kronor fortsatte även äga spelet och efter otrolig målvaktstavla av Tjeckiens Vejmelka gjorde Sverige även 1-3  genom Mathias Bromé.

Tre Kronor var dock inte klara där och vi kan konstatera att det var en spelmässig överkörning från Sverige under inledningen av mittenperioden. Kort efter Tre Kronors utökade ledning slog Erik Gustafsson en genialisk pass som frispelade Rasmus Asplund, väl därifrån gjorde Buffalo-forwarden inga misstag och med 1-4 målet var matchen i stort sett avgjord. Med målet hade Tre Kronor stått för tre kassar inom loppet av nio-minuter i mittenperioden och Sverige såg ruggit starka ut. Tjeckien gav likväl inte upp och reduceringen kom men detta var Tre Kronors match och varje gång Tjeckien hittade nätet svarade Tre Kronor upp. Slutsiffrorna kom tillslut att skrivas till 3-5 och vi kan konstatera att Tre Kronor stod för en mycket imponerande insats som lovar för mer.

Optimistisk inför fortsättningen

För Tre kronor var mötet mot Tjeckien en bra kraftmätning för att se vart vi är i förhållande till det andra väntade toppnationerna i turneringen. Tre Kronor imponerade verkligen och inför fortsättningen är åtminstone jag betydligt mer optimistisk än jag varit tidigare kring detta svenska-laget. I match-tre väntar nu Storbritannien för Tre Kronor och detta är givetvis en match där vi kliver in som stora-favoriter. Likväl när man bara snabbt ser på Storbritannien som hockeynation, är det lätt att slentrianmässigt tänka att detta är ett motstånd vi fullständigt ska köra över. Riktig så är det inte och Storbritannien har faktiskt sett förvånansvärt bra ut under ineldningen av turneringen. Likväl har det blivit två nederlag för Storbritannien mot Tjeckien respektive Norge men i båda matcherna har de varit spelmässigt bra med. Senast i mötet mot Norge tog till och med Storbritannien matchen till straffar och även fast det förlorade där imponerar poängen som spelades in.

Såklart är det dock någonstans så att Storbritannien kan se hur bra ut som helst men detta är såklart en match Tre Kronor ska vinna. Tre Kronor är egentligen bättre på varenda position och med det sagt skulle allt annat än en svenskseger var en otrolig skräll. Tittar vi på oddssättningen står Tre Kronor i 1.01 och det finns givetvis därför inget spelvärde i att spela på en svenskseger. Här väcker därför målmarknaden mitt intresse och här synar jag att det blir under åtta mål i tisdagens möte. Som tidigare nämt har Storbritannien sett klart bättre ut än vad man på förhand kanske trodde och därav förväntar jag mig ingen överkörning från Tre Kronor. Tre Kronor fick förvisso fin produktion senast mot Tjeckien men forwardsidan är fortsatt ett frågetecken för mig. Det kommer automatiskt även bli en mer tillknäppt match mot Storbritannien än senast då jag inte förväntar mig att Storbritannien kommer gå framåt likt Tjeckien gjorde. Därför ser jag inte heller att Storbritannien kommer ställa till med alltför mycket problem i offensiv riktning. Givet dessa förutsättningarna är under 7,5 mål ett givet val i tisdagens drabbning!

Ishockey, Ishockey-VM
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:20
Tre Kronor - Storbritannien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.