Marcus Råsberg|16 maj, 2024, 10:08

Jag väljer att spela på Edmonton ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Edmonton tog en viktig seger senast som stärker deras självförtroende

  • Vancouver har förlorat tre av fem matcher på hemmaplan i slutspelet

  • Calvin Pickard såg bra ut i kassen för Oilers senast

  • Edmontons powerplay fortsätter leverera

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stärkta av vinsten senast

Natten till fredag är det dags för den femte matchen mellan Vancouver Canucks och Edmonton Oilers.Inför den här matchserien var Edmonton klara favoriter men Vancouver har visat att de kan bjuda upp till dans. Det är likaläge 2-2 inför den femte matchen och det innebär att det är en oerhört viktig match för båda lagen där vinnaren kopplar greppet i matchserien och skaffar sig matchboll. Flera faktorer talar för att Edmonton går segrande ur striden inatt.

Edmonton har varit det bättre laget i de flesta matcherna i den här serien och det var de även senaste matchen i Rodgers Place. De ledde med 2-0 inför den sista perioden och väl i den tredje perioden lyckades Vancouver kvittera till 2-2 med endast 1:41 kvar. Det såg då ut som att matchen skulle gå till förlängning och Vancouver hade momentum för stunden. I Oilers anfall efter målet lyckade Evander Kane med en tackling som gav Leon Draisaitl pucken och han hittade i sin tur Evan Bouchard som hittade nätet. Oilers gjorde 3-2-målet med 39 sekunder kvar av den tredje perioden och det blev slutresultatet. Att Oilers lyckades hitta ett sätt att vinna matchen kan vara avgörande för fortsättningen i serien och det kommer ge laget styrka inför match fem.

Skickliga i powerplay

Edmonton har enorm offensiv spets och deras numerära överläge fortsätter att leverera. Senaste matchen gjorde de det första målet i matchen på sitt första powerplay. Totalt fick de två chanser i den spelformen och hade en utdelning på 50% i matchen. Även om de inte nätade i sitt andra powerplay så skapade de farliga lägen även då. Vancouver behöver hålla sig borta från utvisningsbåset för att inte ge Oilers chansen i numerärt överläge för då kommer Oilers straffa Canucks förr eller senare.

Vancouver har ett bra stöd från läktarplats på hemmaplan. Men faktum är att de förlorat fer matcher än vad de vunnit i Rogers Arena. Av fem spelade matcher har de förlorat tre av dessa vilket talar till fördel för Oilers.

Edmonton har haft problem med Stuart Skinners prestation i matchserien mot Vancouver. Förra matchen fick Calvin Pickard chansen i kassen och han stod för en bra insats där han släppte in två mål på 21 skott och registrerade en räddningsprocent på 90,48%. Detta stärker Oilers självförtroende i defensiven och gör att de kan hålla sig till sin spelidé. Om han fortsätter vara okej har Oilers alla chanser att skaffa sig matchboll till match sex i Edmonton.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 04:00
Vancouver - Edmonton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.