Erik Norin|16 juni, 2024, 08:58

Jag väljer att spela på en målskytt i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lukaku har gjort 85 mål på 115 landskamper.

  • Lukaku gjorde två mål i genrepet inför EM.

  • Belgien kommer ha majoriteten av bollinnehavet.

100% upp till 1000 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Alltid bra i landslaget

Det är ingen slump att Romelu Lukaku är Belgiens bästa målskytt genom tiderna med sina 85 mål på 115 landskamper. Galet bra statistik och en statistik som visar hur mycket han trivs i landslaget. Visst att han inte är lika framträdande i sina klubblag numera. Men även om de två säsongerna innan denna i ett misslyckat äventyr i Chelsea och en säsong i Inter inte kom över tio mål så gjorde han trots allt 13 mål på 32 matcher för sitt Roma den här säsongen, statistik som absolut inte är dålig och visar på att han studsat tillbaka lite. Gjorde två mål i genrepet inför EM mot Luxemburg, vilket enligt mig visar vad som komma skall.

Nu väntar också vad jag tror är gruppens svagaste motstånd i form av Slovakien, Belgien kommer ha majoriteten av bollinnehavet och det är inte vilka spelare som helst som ska spela fram Lukaku här. I djupled får han bollarna av kanske världens bästa offensiva mittfältare Kevin De Bruyne. Kommer inspelen från kanterna är det Leandro Trossard och Jeremy Doku, båda med en fantastisk säsong i Premier League bakom sig och väldigt skicklig en mot en som ska slå sin gubbe för att sedan hitta Lukaku i boxen. Kvaliteten hos Belgien överglänser Slovakien och Lukaku kommer få sina lägen.

Motståndet får inte underskattas

Som neutral supporter hoppas man alltid på svenska klubbar ute i Europa och detsamma gäller såklart MFF-supportrar, extra mycket. Men i år är det inte samma känsla som tidigare säsonger där Malmö slagits ute i finrummet, man är betydligt sämre på många plan och har inte det där lilla extra som man haft tidigare. Formen är bedrövlig och efter tränarskiftet lär man inte få ut speciellt mycket mer. Det är missnöje i MFF inför säsongsavslutningen och guldet i Allsvenskan är borta ur händerna mer eller mindre. I Europa League fick man stryk av portugiserna i Braga på hemmaplan förra veckan och även denna veckan blir det tufft.

Inget avancemang för Malmö den här säsongen, det kan jag stryka under på när även Union Berlin finns i gruppen. Tufft spelschema för Malmö betyder också att man har svårt att fokusera på det inhemska spelet och därför är guldet långt ifrån Skåne det här året, dessutom är Malmö redan klara för europaspel nästa säsong efter svenska cupen. Förlust i Belgien att vänta, MFF får kriga vidare i helgen.

fotboll, em
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Belgien - Slovakien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.