Axel Olsson|16 juni, 2023, 11:25

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Montenegro har visat upp ett farligt omställningsspel i EM-kvalet.

  • Montenegro kunde mycket väl gjort mål och fått med sig poäng mot Serbien.

  • Ungern öppnade starkt med en 3-0 seger mot Bulgarien.

  • Dessa två förväntas utmana om topp 2. De kommer lägga allt fokus på det här viktiga mötet.

Sett farliga ut framåt

På förhand såg grupp G ganska öppen ut. Klart att Serbien och Ungern hade ett favoritskap men Montenegro och Bulgarien skulle inte räknas bort helt och hållet. Efter några matcher har framförallt Serbien kopplat greppet om förstaplatsen och därefter har Ungern och Montenegro öppnat ganska starkt. Det är just dessa två som möts under lördagen och med det sagt är det ett väldigt viktigt möte som väntar. Montenegro inledde med en 0-1 seger mot Bulgarien, att den här matchen slutade med endast ett mål är ett mysterium. Det fanns gott om chanser åt bägge hållen och det borde helt klart blivit ett par mål till, men effektiviteten saknades från bägge hållen.

Montenegro knep iallafall en viktig seger, däremot var marginalerna inte på deras sida i den andra omgången. Då ställdes Montenegro mot favoriten Serbien och det blev en 0-2 förlust, utöver bollinnehavet var det en ganska jämn tillställning. Montenegro kunde mycket väl hittat nätet och tagit poäng mot detta Serbien ifall anfallaren Jovetic hade förvaltat sitt stora läge. Sett över två matcher har Montenegro iallafall visat upp ett vasst omställningsspel och nästkommande motståndare får passa sig för detta. De har skapat betydligt mer chanser än vad deras målproduktion säger och om det lossnar kan det bli en händelserik batalj mot Ungern.

Öppnat starkt

Ungern visade sin kvalitet i den första kvalmatchen, ifall de kan behålla den höga nivån kommer dem ge Serbien en kamp om förstaplatsen. Det var en oerhört stark första halvlek som avgjorde mot Bulgarien, därefter kunde Ungern slå av på takten och se till att behålla sin ledning. Det var verkligen ett positiv besked efter två besvikelser i både Nations League och VM-kvalet. Där har Ungern presterat ganska starkt men ändå saknat marginalerna för att ta sig vidare. Siktet är inställt på EM och det är en turnering som de verkligen inte får missa.

Undertecknad anser att Ungern är fortsatt underskattade och att de har en förvånansvärt stark landslagstrupp. Här är det framförallt deras kollektiv som är den stora styrkan men samtidigt har de ett par kvalitetsspelare som kan bli tungan på vågen. Den unga kaptenen Dominik Szoboszlai är verkligen en sådan spelare – han visade sin spets med ett mål och en fin insats i matchen mot Bulgarien. De har visat sin höjd i tidigare landskamper där man bland annat besegrat både England och Tyskland i Nations League-gruppspelet. Det är fullt fokus på det här mötet och Ungern kommer göra allt för att fortsätta på den inslagna vägen.

fotboll, Em kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Montenegro - Ungern
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.