Daniel Jacobsson|16 juni, 2023, 11:26

Jag väljer att spela på X2 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det är livsfarligt att räkna bort Erling Haaland visserligen, men anfallaren kommer från ett titelfirande och en måltorka på sex matcher.

  • Skottland har imponerat såhär långt in i EM-kvalet. Slagit både Spanien och Cypern.

  • Skottlands styrkor ligger i defensiven och det kommer man behöva sätta mot Haaland, Ödegaard och co.

Mållös Haaland

Norge ställs mot väggen i mötet med Skottland på Ullevål i Oslo. Efter två raka matcher i EM-kvalet utan en trepoängare finns det inget annat än att vinna det här mötet mot Skottland. Ett Skottland som slagit Spanien och ser ut att ta kommandot över andraplatsen i gruppen. Norge är därför tvingade att vinna den här matchen och speciellt när den spelas inför hemmapubliken. Det har varit två tuffa bortamatcher såhär långt och man är inte alls nöjda med utgångsläget man skaffat sig.

Här kommer man dessutom med en mållös Erling Haaland som förmodligen är sliten efter allt firande med klubblaget. Champions League, Premier League och även FA Cup under sin första säsong i England. Ja, norrmannen har utan tvekan varvat fotbollskarriären på öarna redan nu. Skytteligaseger och massvis med rekord i den engelska fotbollen. Men nu är han alltså mållös i sex raka matcher med klubblaget, något som inte skall överdrivas, för den här spelaren skulle kunna klämma till med ett hattrick när som helst. Men, inte den här dagen, i för sig. Skottland är för bra defensivt och skall kunna hålla koll på skyttekungen.

Imponerar

Skottland imponerar under Steve Clarkes ledning. Scott McTominay, av alla, blev tvåmålskytt mot Spanien i den senaste kvalmatchen och därmed leder skottarna den här gruppen inför mötet med Norge på Ullevål. Drömläge med andra ord, all press på Norge som måste ta tre poäng i den här kvalmatchen för att öka sina chanser till EM-biljett. Hemmamatcherna är såklart livsviktiga och det är ingen hemlighet att landslagen är bättre på inhemsk mark. Vinsten mot Spanien imponerar såklart massor och det gör även deras tydliga och klara vinst mot Cypern. Båda matcherna spelades på hemmaplan.

Nu beger man sig på en roadtrip och första anhalt är Oslo. Där kommer man få rejält med motstånd och trots att man har mött det bästa landslaget i gruppen redan, så kanske detta är det landslag som man har mest respekt för på förhand. I och med att världens främsta anfallare finns i hemmalaget här. Robertson, Tierney, Hickey och de andra Premier League-spelarna har en uppgift att göra här. Jag tror att man lyckas och håller tätt bakåt.

fotboll, em-kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Norge - Skottland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.