Daniel Jacobsson|16 juni, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på Mbappe i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kylian Mbappe startade genrepet mot Luxemburg och noterades för 9 (!) skott, varav 3 på mål.

  • Det här skall bli Kylian Mbappes mästerskap.

  • Fransmännen förväntas ha ett stort tryck mot Österrike.

Omsättningskrav: 6x

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Storstjärnan saknas

Österrike får klara sig utan David Alaba under mästerskapet i Tyskland. Under måndagskvällen kliver man in i EM och ställs redan i första gruppspelsomgången mot giganten Frankrike. Österrike gjorde ett väldigt godkänt genrep mot ett annat EM-motstånd, nämligen Schweiz, och det tar man såklart med sig in i det här mötet. Hur långt det räcker får vi dock se, förmodligen inte hela vägen, men under turneringens gång skall man absolut kunna utmana om slutspelsplats. Mittfältet får en nyckelroll i den här matchen, rutinen och klassen finns i Konrad Laimer och Nicolas Seiwald nu när David Alaba är väck.

Framåt gäller det att utnyttja Frankrikes mod att gå framåt och ställa om snabbt på Michael Gregoritsch. Jag tror vi kan förvänta oss en startelva som innehåller Maximilian Wöber och Marcel Sabitzer, av spelarna som inte startade genrepet med Schweiz senast. Den sistnämnda är en nyckelspelare i det här laget. Men som tidigare sagt, det kan vara en för tuff uppgift. Siffrorna bör kunnas hålla nere åtminstone och jag lyfter ändå ett varningens finger för laget framöver.

Skjut, Kylian!

Kylian Mbappe och hans lagkamrater i guldkandidaten Frankrike kliver in i turneringen under måndagskvällen. Tyskland gjorde jobbet, Spanien likaså och nu är det alltså fransmännens tur av lagen som tippas högt på förhand. Den mållösa matchen mot Kanada, där man i för sig inte ställde upp med starkaste startelvan, oroar litegrann. Det lär finnas ett motståndarlag som tar efter den matchplan som Kanada gjorde. Men samtidigt är det ett franskt landslag som säkerligen har gått igenom den matchen och tagit lärdom. Jag tvekar inte på Frankrike, inte alls.

Här finns det gott om spelare som håller absolut världsklass och det är inte många lag som kommer upp i samma bredd av kvalitet som Frankrike har i det här mästerskapet. Kylian Mbappe står som vanligt i centrum, även för undertecknad, då det är ett skottspel som klickas i under premiärmatchen. Mbappe noterades för 9 (!) skott när laget slog Luxemburg i matchen innan Kanada-mötet. Då startade Mbappe och det slutade i en överlägsen seger tillslut. Nu skall man höja nivån ytterligare och vi kan förvänta oss ett franskt landslag som forcerar framåt från minut ett.

fotboll, em

|

units: 2/5 – spelstopp: 21:00

Österrike – Frankrike
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.