Axel Olsson|16 juni, 2023, 11:27

Jag väljer att spela på  under 3,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Portugal har hållit nollan i deras två inledande kvalmatcher.

  • Bosnien förväntas spela med en lågt försvarande fembackslinje.

  • Underspelet har suttit i Bosniens två inledande kvalmatcher.

  • Det här blir Portugals första ordentliga test i gruppspelet.

Tydligt favoritskap i gruppen

Portugal har haft en bekväm resa i EM-kvalet än så länge. Det har varit en väldigt lugn inledning med matcher mot Liechtenstein och Luxemburg. Som förväntat har det blivit två enkla segrar och Portugals offensiv har fått bygga på självförtroendet. Hela tio gjorda mål i dessa två matcherna är ett bra facit, men det säger inte så mycket när motståndet är så pass svagt. Portugals första riktiga test väntar under lördagskvällen då Bosnien står för motståndet.

Det är en mer kvalificerad motståndare som kommer ge en tydligare status på detta Portugal, men de är givetvis solklara favoriter ändå. Försvaret har inte ställs på några större prov och lördagens motståndare har heller ingen sylvass offensiv. Portugals landslagstrupp ser väldigt stark ut och de har en hög högsta nivå i sig, därmed var uttåget i VM-kvartsfinalen en besvikelse. Det här är en grupp som portugiserna ska vinna bekvämt och vi tror fortfarande att klasskillnaden syns under lördagen, däremot med betydligt lägre siffror jämfört med tidigare matcher. Oklart ifall City-spelarna Ruben Dias och Bernardo Silva är redo att starta, annars ser truppläget bra ut i detta Portugal. 

Fokuserar helt och hållet på försvaret

Det känns ganska givet att Portugal kommer vara cementerade i den absoluta toppen av grupp J. Det är dock väldigt öppet när det kommer till andraplatsen i gruppen, där ser det ut att bli tre olika länder som gör upp. Bosnien, Slovakien och Island håller en ganska likvärdig nivå och det kan bli en rejäl kamp mellan dessa tre. Bosnien inledde på bästa sätt med en klar 3-0 seger mot Island och det var tack vare en väldigt stark första halvlek. Med en två måls ledning i paus kunde Bosnien backa hem och försvara sin ledning, vilket dem lyckades med.

I det andra kvalomgången hade Bosnien svårare att skapa chanser framåt och det var Slovakien som tog tag i taktpinnen. De sistnämnda visade upp en högre effektivitet och vann det viktiga mötet med 2-0. Det har alltså varit två skilda prestationer från Bosniens sida och det ska bli spännande att se hur dem ställer sig mot favoriten Portugal. De är medvetna om att det kommer bli få chanser framåt – det viktigaste är att behålla den defensiva strukturen i det här mötet. Bosnien förväntas fortsätta med sin fembackslinje och de kommer förmodligen spela med väldigt låga försvarspositioner. De har faktiskt en ganska stabil grund att stå på och med ett lågt stående försvar kan det bli tufft för Portugal att bryta dödläget i första halvlek. Bosnien har inte någon press på sig att gå framåt och vi tror att deras prioriterade försvar kommer att hålla nere siffrorna under lördagen. Underspelet har suttit i deras två inledande kvalmatcher och det lockar inför den tredje också.

fotboll, EM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Portugal - Bosnien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.