Axel Olsson|16 juni, 2024, 18:06

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Rumänien släppte endast in fem mål på tio kvalmatcher.

  • Rumänien har hållit nollan i deras två senaste landskamper.

  • Ukraina har visat sin styrka i försvaret genom hållna nollor mot Tyskland och Italien.

100% upp till 1000 kr

Omsättningskrav: 8x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Imponerade stort i kvalet

Rumänien imponerade rejält under EM-kvalet. Gruppfavoriten Polen kom inte upp i den förväntade nivån, istället var det Rumänien som tog vara på tillfället. De överraskade rejält när de gick obesegrade ur hela det här kvalet, med sex segrar och fyra oavgjorda. Det var framförallt deras försvarsspel som blev framgångsreceptet. Rumänien släppte endast in ynka fem mål på tio matcher och höll alltså nollan i hälften av deras matcher. Trots att de lottades i en av de enklare grupperna, rankas fortfarande Rumänien lågt när det kommer till slutspelschanserna.

De har inte tillräckligt med spelskicklighet för att dominera matcher, därmed tror vi på ett lågt stående Rumänien i premiären. De har hållit nollan i deras två senaste landskamper och det blir försvarsspelet som hamnar i fokus under måndagen. Men med deras otroliga kvalspel i ryggen ska rumänerna inte underskattas allt för mycket. Vi tror att det kan bli en jämn och målsnål historia!

Flera starka insatser

Ukraina hade en tuffare utmaning under EM-kvalet. De var i samma kvalgrupp som England och Italien, men stod upp bra mot det tuffa motståndet. Ukraina spelade ihopa 14 poäng på åtta matcher, vilket satte enorm press på engelsmännen. Ukraina och England slutade på lika många poäng – de sistnämnda vann deras inbördes möte och knep därför andraplatsen. Ukraina gjorde dock inga misstag i playoff-spelet och knep en EM-biljett ändå.

Både i kvalspelet och nu under genrepen, har Ukraina visat prov på ett stabilt försvarsspel. De har hållit nollan mot tuffa nationer som Tyskland och Italien, vilket är ett kvitto på att de verkligen hör hemma i detta mästerskapet. Ukraina är favoriter att vinna måndagens batalj, men som sagt tror vi att Rumäniens försvar kan bli svårt att bryta ned. Det är två landslag som stått för stabila försvarsinsatser på senaste, därmed väljer vi att duka upp underspelet i deras premiär.

fotboll, EM
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Rumänien - Ukraina
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.