Returmöten i kvalet till Champions League och i Norge ser vi ständigt Europaaktuella Rosenborg ta emot Nordirländska Linfield i returmatchen. Norrmännen kommer från en betryggande seger på bortaplan och jag tror man enkelt städar av den här matchen och tar sig vidare.

Match: Rosenborg – Linfield (Champions League-kval) | Speltips: Under 3.5 mål | Odds: @1.72 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Klasser bättre

Rosenborg är enkelt uttryckt flera nivåer över Linfield både kompetensmässigt och rutinmässigt. Laget från Norge vet hur man tar sig till Champions League och man är ofta med långt fram i kvalspelet om platser i fotbollens absoluta finrum. Man vann betryggande på bortaplan och när Linfield nu kommer på besök tror jag fokus från Rosenborgs sida kommer ligga på att inte släppa till något bakåt och försöka skapa chanser genom bollinnehav och snabbt passningsspel.

I den första matchen löste sig spelet betryggande och inför en troligt ganska försvagad hemmapublik så vill troligen norskarna höja bollinnehavet till upp emot 65%. Jag tror därför vi får se en ganska avslagen tillställning här, jag har svårt att se att Linfield ska tro på det fullt ut. Man ska heller inte underskatta att Rosenborg är mitt i säsong medan Linfield inte är det. Rosenborgs spelare är i form för tillfället och det ger ytterligare övertag.

Inte ens nära inför hemmafansen

Rosenborg vann förvisso “bara” med 2-0, men Linfield var inte ens nära att göra mål i matchen och skapade bara ett skott på mål i offensiv riktning med hemmafansen i ryggen. Jag tror helt enkelt inte att man tror på det här utan att man kommer till matchen med ett redan sargat självförtroende. Gör Rosenborg 1-0 kommer man troligen slå av och så kommer också då Rosenborg att göra. Här kommer inga krafter slopas i onödan.

Linfield har också enorma problem i träningsspelandet, man har försökt ställa sig mot lag som är i samma kaliber som Rosenborg och man har konstant förlorat. En taktik som såklart kan ge effekt för att vänja sig vid motståndet, men som också sänker självförtroendet när man gång på gång får se sig besegrade när domaren blåser av matchen. Samtidigt går Rosenborg som tåget för stunden och har tre raka segrar i ligan samt en lätt vinst i första matchen lagen emellan.

Speltips: Under 3,5 mål i matchen

Jag tror vi bjuds på en avslagen tillställning där Rosenborg bekvämt kommer ta sig vidare. Jag tror det innebär att det också blir under 3,5 mål i matchen och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Spelet löste sig i första mötet.

  • Rosenborg är klasser bättre än Linfield och kommer fokusera på att inte göra misstag här.

  • Linfield är svaga och självförtroendet är lågt.

  • Rosenborg är mitt i säsong, medan Linfields säsong slutade i april.

Högst odds hittade jag 15/7 kl 16:00 hos Bet365 som ger 1.72. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.