Joakim Östman|16 juli, 2022, 13:05

Jag väljer att spela på Sirius i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sirius har visat upp en fin form sedan omstarten av Allsvenskan.

  • Sirius är väldigt svårslagna hemma på Studenternas vilket fler lag blivit varse om under säsongen.

  • Degerfors har förlorat fem av deras sex spelade matcher på bortaplan i Allsvenskan.

  • Sirius har ett starkare lag och ska hållas som favoriter på förhand.

  • Oddset på 1.98 för en Sirius-seger aser jag är väldigt spelvärt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

En klubb i harmoni

Sirius är en klubb som onekligen är i harmoni vilket de visar gång efter gång på planen. Senast åkte Sirius för att ta sig an Kalmar på bortaplan i ett på förhand väldigt tufft bortamöte. Sirius skulle dock få en drömstart på matchen och redan efter tolv-minuter var ledningen ett faktum efter att Karl Larsson bombat in 0-1. Kalmar var likväl det något bättre laget under den första halvleken och innan halvtid skulle hemmalaget kvittera till 1-1. Sirius justerade en del i sitt spel till den andrahalvlek vilket också gav resultat i form av mer spel med boll vilket således gav mer trygghet i framförallt försvarsspelet. Slutsiffrorna kom också att skrivas till 1-1 vilket jag gissar att Sirius är mest nöjda med då Kalmar trots allt var marginellt bättre. Det ska dock sägas att Sirius prestation var tillräckligt bra för att ta med sig poäng från ett tufft bortamöte vilket imponerar.

Degerfors har sett bättre ut efter omstarten av den Allsvenska säsongen vilket också har resulterat i inspelade poäng. Senast tog Degerfors på hemmaplan emot ett mycket pressat Norrköping som var tvungna att ta tre poäng. Det såg Norrköping också länge ut att vara påväg mot trots en insats som inte var speciellt bra. Degerfors tog dock över spelet alltmer i den andra halvleken vilket tillslut skulle ge betalt. Genom Justin Salmon kvitterade Degerfors till 1-1 så sent som i den 94e minuten vilket gav hemmalaget en viktig poäng i bottenstriden. Trots poängen senast är Degerfors fortsatt kvar på nedflyttningsplatsen men spelet börjar som sagt se allt bättre ut. 

Starkare laget

Inför mötet mellan Sirius – Degerfors kan vi konstatera att detta är två lag som vill bedriva sin fotboll på ett liknande sätt. Båda lagen vill ha ett eget possession-spel och ett grundspel som de hela tiden kan luta sig tillbaka mot. Sirius är dock onekligen det av lagen som just nu lyckas med detta bäst och det är svårt att inte imponeras av hur de presterar. Degerfors börjar dock även de se bättre ut som tidigare nämt och då framförallt i försvarspelet. Visst släpper Degfors fortsatt till lite för mycket chanser bakåt men sedan omstarten har det varit en markant förbättring på den punkten. Degerfors har också en tydlighet i allt det vill göra och de kommer fortsatt tro på sin idé hela vägen, vilket kommer ge poäng men frågan är bara om det räcker för ett nytt Allsvenskt kontrakt. 

Med det sagt förväntar jag mig en fartfylld match med mycket possession-spel när dessa klubbarna går upp mot varandra. Inför matchen är det dock inget snack om att jag håller Sirius som favoriter och här synar jag att de har goda möjligheter till att ta tre poäng. Sirius har sett väldigt starka ut sedan omstarten av Allsvenskan och hemma på Studenternas är de alltid svårslagna. Sirius har även det starkare laget och när vi även kan konstatera att Degerfors var väldigt svaga på bortaplan under säsongen talar mycket för en hemmaseger. Degerfors har förlorat fem av deras sex hittills spelade bortamatcher i Allsvenskan och här synar jag att den sviten förlängs ytterligare. Givet dessa förutsättningarna klickas därför Sirius-segern till var jag anser är ett mycket spelvärt odds på 1.98!

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Sirius - Degerfors
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.