Champions League återvänder under tisdagen och vi ger oss in på mötet mellan Benfica och Leipzig. En öppen match i en, på förhand, öppen grupp. Hemmalaget Benfica prenumererar på Champions League-platsen, medans tyska Leipzig är ett lag som inte alls varit med särskilt mycket. Jag tror vi har en bortaseger här, eller iallafall en poäng för bortalaget!

Match: Benfica – Leipzig (Champions League) | Speltips: Leipzig +0.5 AH | Odds: @1.50 | Units: 2/5 | Spelstopp: 21:00

Rygga till 1.50 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tuff uppgift

SL Benfica är tillbaka i Champions League även den här säsongen. Man har under de senaste åren prenumererat på platsen till Champions League i den inhemska ligan och gör så även inför denna. Det är som vanligt Benfica som slåss i den inhemska ligan med Porto och Sporting. De två förstnämnda finns med i årets upplaga av Champions League. Benfica har hamnat i en mycket oviss grupp med lag som Leipzig, Zenit och Lyon. På förhand ser jag Benfica och Leipzig som favoriter att ta sig vidare, men Benfica kan få problem med Lyon. Jag håller RB Leipzig som favoriter i gruppen, mycket på grund av sin grymma form under inledning av säsongen.

Benfica har inför säsongen tappat supertalangen Joao Felix, anfallaren Raul Jimenez och flera andra spelare. Benfica har haft ryktet på tidigare upplagor att man är ett lag som kan skrälla mot större motstånd. Årets Benfica känns snäppet tunnare, trots att man gått bra under inledningen av säsongen. Man har tagit in anfallaren De Tomas, som kommer ifrån Real Madrid, men som största delarna av karriären varit utlånad. Utöver det har man inte förstärkt särskilt mycket, förutom att man tagit in Vinicius från Napoli. Benfica blir såklart ett lag att räkna med i gruppen, då man fortfarande sitter på mycket kvalité. Kan man slå tyska suveränen Leipzig på hemmaplan? Jag tvekar på detta.

Suverän start

RB Leipzig går som tåget i den inhemska ligan och leder Bundesliga efter fyra omgångar. Man kommer från ett oavgjort resultat mot giganten Bayern München i helgen, vilket var lagets första poängtapp. Innan det mötet hade man tre, mycket övertygande, vinster. Lagen som har besegrats är Mönchengladbach, Frankfurt och nykomlingen Union Berlin. Leipzig är ett lag som står för mycket mål och har en mycket stark offensiv med Timo Werner i spetsen. Det är en mycket lovande start, för ett mycket lovande lag. RB Leipzig sitter inne på massvis av talang och där ibland finns tidigare nämnda Timo Werner. Werner är framtiden i tysk landslagsfotboll, på sin position, och har gjort det strålande under inledningen av säsongen.

Benfica blir såklart en mycket tuff uppgift för gästerna. Tyskarna går jättebra i inhemska ligan, men är inte alls vana ute i Europa. Det kommer bli en uppgift av formen svår. En oviss grupp, där Leipzig vid vinst kan ta ett bra grepp. Det här blir ett tight möte och ett möte som säkert kan sluta oavgjort. Spelet +0.5 betyder att Leipzig kan kryssa och spelet går in samt liknar samma spel som X2. Enligt mig har Leipzig en starkare trupp och en betydligt bättre form än Benfica, trots att hemmalaget gått starkt. Krysset mot Bayern München i helgen visar styrka och jag tror man kan fortsätta på samma spår här!

Speltips: RB Leipzig +0.5 Asian Handicap

Spelet innebär att RB Leipzig kan spela oavgjort samt vinna för att spelet skall gå in. Det är i princip samma som X2, men här erbjöds ett högre odds. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • RB Leipzig är fortsatt obesegrade den här säsongen.

  • RB Leipzig leder Bundesliga efter fyra omgångar.

  • RB Leipzig visade styrka när man hämtade upp 0-1 till 1-1 och löste en poäng mot Bayern München i helgen.

  • Benfica sitter också på en mycket bra form, men tappat en del kvalité inför säsongen.

  • RB Leipzig känns lite hetare. Både truppmässigt och formmässigt.

Högst odds hittade jag 16/9 kl 14:00 hos Bet365 som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.50 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.