Under tisdagskvällen drar äntligen gruppspelet i Champions League igång. Vi riktar blickarna mot grupp F som i mångas ögon är dödens grupp. Med Barcelona, Dortmund, Inter – och Prag i samma grupp har vi att vänta oss ett par riktigt bra fotbollsmatcher. Först ut på tisdag är mötet mellan Inter och Prag, här är italienarna stora favoriter till alla tre poäng. 

Match: Inter – Slavia Prag (Champions League) | Speltips: Inter över 1.5 mål | Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelstopp: 18:55

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tidig serieledare

Inter har fått en drömstart på säsongen. Efter lördagens 1-0 vinst mot Udinese toppar man Serie A med full pott efter tre spelade omgångar. Man har förvisso haft ett trivsamt spelschema men jag tror att detta Inter kan ha en riktigt fin säsong framför sig. Självklart blir det tufft att utmana Juventus om Scudetton men med Conte vid rodret och värvningen av Lukaku känns man närmare än på flera år. Just Lukaku som man får kalla en stjärnvärvning har fått en bra start i sin nya klubb. Inte målskytt i lördags mot Udinese men två mål på tre matcher får ses som klart godkänt. 

I fjol var även Inter i lite av en dödens grupp: Barcelona, Tottenham och PSV. Inter såg länge ut att avancera från gruppen men slarvade bokstavligen bort den möjligheten. I sista gruppspelsmatchen fick man endast med sig ett kryss på hemmaplan mot PSV och det gjorde att Tottenham gick om på målskillnad. Jag tror att med detta i ryggen kommer man gå ut mot Prag och vara fullt fokuserade. För att avancera från denna gruppen måste man vinna mot Prag på hemmaplan och troligtvis även på bortaplan. På pappret är man ett mycket bättre lag än Prag och om man kommer ut med fullt fokus ska man vinna matchen ganska enkelt. Det tror jag att man gör.

Stora underdogs

Prag kunde nog inte rent sportsligt hamna i en svårare grupp och på förhand ska de inte ha någon chans att gå vidare. Om man bortser från det sportsliga kommer klubben, spelarna och supportrarna få uppleva att par riktigt roliga matcher. Trots förutsättningarna kommer självklart Prag gå in i varje match med sikte att ta poäng. På hemmaplan tror jag även man har chans att göra detta. Vi har tidigare sett hur stora underdogs på hemmaplan överpresterar och skräller mot Europas allra bästa fotbollslag. 

För att hitta matcher där Prag ställts mot annat riktigt bra motstånd behöver vi ej gå långt tillbaka i tiden. Förra året gjorde nämligen Prag stor succe i Europa League. Där avancerade man ända till turneringens kvartsfinal. Det mest imponerande var hur man i åttondelsfinalen slog ut Sevilla över två matcher. Sevilla slog man ut efter att vunnit med 4-3 på hemmaplan. I kvartsfinalen tog resan slut mot Chelsea. Någon vi kan se i matcherna mot både Sevilla och Chelsea är att man har svårt att hålla tätt bakåt. Mot både Sevilla och Chelsea släppte man över två matcher in fem mål. Jag har svårt och se Prag hålla nollan på San Siro mot Inter. Jag ser det även som högst troligt man släpper in mer än så.

Speltips: Inter över 1.5 mål

Jag väljer att spela på att Inter gör över 1.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Inter har inlett med Serie A med tre raka segrar.

  • Inter har gjort sju mål på de tre inledande matcherna i ligan.

  • På pappret råder det stor klasskillnad mellan lagen.

  • När Prag spelade mot Sevilla och Chelsea hade man sina problem i defensiven.

  • Efter Inters missräkning i fjolårets Champions League mot PSV lär man vara fullt fokuserade att vinna över gruppens underdog.

Högst odds hittade jag 15/9 kl 16:00 hos Bet365 som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.