Ett tidigt Skånederby kommer till oss redan i den andra omgången av SHL. Mina blickar går mot underspelet i den här matchen. Den är viktig att vinna. Speciellt för hemmalaget som kommer från en svag premiär.

Match: Malmö – Rögle (SHL) | Speltips: Under 5,5 mål | Odds: @1.74 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.74 hos Paf

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Svag premiär

Malmö klev in i den sista perioden i premiären mot Leksand med ledning. Sedan kom fyra snabba Leksandsmål och förstörde festen. Malmö såg svaga ut defensivt och jag tror därför att färre risker kommer tas i den här matchen. Man vill sätta försvaret och använda sin tyngd för att skapa långa anfall och trötta ut värsta rivalen i den defensiva zonen. Just fokuset på defensiven tror jag kommer leda till att offensiven blir lite lidande och förhoppningsvis räcker det för en målsnål match.

Många som ser den här matchen tänker nog också direkt på målrika möten och inte målsnåla som spelet handlar om. Men faktum är att jag tror att man blir lite lurad av den sanslösa match för två år sedan som slutade 7-7. Ser man till förra säsongen så slutade endast ett av fyra möten lagen emellan med över 5,5 mål och jag gillar därför att oddset hamnar över 1.70 här. Ska även tilläggas att inget av mötena i Malmö Arena slutade med fler än fem mål.

Spelarmässigt tycker jag även att Malmö saknar den absoluta spetsen offensivt. Det saknas spelare som gör upp emot 40 poäng och istället har man flera lirare som lägger sig runt 25-30 poäng. Den sista spetsen saknas offensivt och Malmö kan mycket väl ha en tuff säsong framför sig. Mycket hopp ställs till nye dansken Nicolai Meyer som förra säsongen gjorde över 60 poäng i Hockeyallsvenskan.

Stark premiär

Om Malmös premiär lämnade mycket att önska så svarade Rögle istället för en fantastisk premiär och styrde lätt av HV71 med hela 4-0 inför hemmafansen. Precis den känsla man vill ta med sig till ett derby. Rögles defensiv imponerade rejält och nye förstemålvakten Roman Will fick precis den start som han önskade i sin nya klubb. Rögle tog ledningen med 4-0 redan i den första perioden och spelet efter det genomfördes med ett enormt lugn och trygghet defensivt. Kan man upprepa samma procedur här så får Malmö enorma problem att göra flertalet mål.

Offensivt såg det också mycket bra ut, dock mot ett HV71 som jag tycker har en svagare defensiv uppställning än vad Malmö nu skickar fram. Malmö som dessutom kommer fokusera defensivt gissar jag. Svårare för Rögle att gasa på samma sätt, Malmö är ett storväxt lag med spelare som Adam Ollas Matsson på backsidan. Dock ska inte Rögles offensiv underskattas, här är man väldigt spetsiga med främst Ted Brithen och Dennis Everberg i spetsen för ett lag som jag tror kommer vinna kampen om Skåne, åtminstone i tabellen.

Speltips: Under 5,5 mål

Jag tror vi får se ett jämnt och tight Skånederby denna gång. Tidigt på säsongen än så länge och försvaren är i fokus. Under 5,5 mål spelas och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Förra säsongen löste sig spelet i tre av fyra derbyn.

  • Rögle höll nollan i premiäromgången.

  • Jag gissar att Malmö fokuserar på defensiven efter den svaga premiären mot Leksand.

  • Malmös offensiv ser trubbig ut och saknar den sista spetsen.

  • Ingen spelare vill göra avgörande misstag i den här typen av matcher.

Högst odds hittade jag 15/9 kl 18:30 hos Paf som ger 1.74. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.74 hos Paf

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.