Äntligen är det dags för Champions League igen. I grupp E tar Salzburg emot Genk hemma på Red Bull Arena. Vi väljer att syna den raka vinsten på ett ruskigt starkt hemmalag!

Match: RB Salzburg – Genk (Champions League) | Speltips: Salzburg | Odds: @1.68 | Units: 2/5 | Spelstopp: 21:00

Rygga till 1.68 hos Mr Green

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Starka på hemmaplan

Vi har väntat länge men äntligen är Champions League tillbaka. Under tisdagskvällen bjuds vi på flera matcher från den populära turneringen. Undertecknad väljer att lägga fokus i grupp E. I den gruppen hittar vi tre intressanta lag i form av Liverpool, Napoli, Genk och Salzburg. De två sistnämnda tar emot varandra på Salzburgs hemmaplan Red Bull Arena under tisdagskvällen. På förhand är självklart Liverpool och Napoli favoriter till att gå vidare ifrån gruppen, men Salzburg har tidigare visat sig väldigt svårslagna och vi tror att de mycket mjöligt kan överraska i Grupp E.

Inför mötet med Genk är Salzburg givna favoriter – klubben dominerar den Österrikiska ligan fullständigt. I skrivande stund hittas Salzburg högst upp i tabellen med sju raka ligavinster. De kommer senast ifrån en 7-2 (!) vinst över TSV Hartberg. Men det är inte bara i den inhemska ligan som klubben har presterat. Ifjol tog lagets sig till slutspel i Europa League, i åttondelsfinalen ställdes laget mot starka Napoli. Salzburg visade sin styrka på hemmaplan och vann med hela 3-1 på Red Bull Arena. Men en desto sämre prestation på bortaplan gjorde att laget inte tog sig vidare. Under tisdagen ställs man mot ett Genk som inte alls är i sin bästa form just nu.

Svagt ligaspel

Bortalaget Genk vann ligatiteln förra säsongen, senast laget lyckades med den bedriften var säsongen 2010/2011. Totalt har Genk vunnit den belgiska högstaligan fyra gånger genom tiderna. Men mästarna Genk har inte följt upp fjolårssäsongens fina facit. I skrivande stund befinner sig bortalaget på en svag niondeplats i tabellen. Redan efter sju omgångar har laget förlorat lika många antal matcher som hela förra ligasäsongen.

Genk har nämligen tre vinster, en oavgjord och tre förluster. På samtliga 30 ligamatcher förra säsongen åkte laget bara på tre förluster. Vilket visar på att den belgiska klubben inte haft någon vidare start på den här säsongen. De kommer senast ifrån en 2-1 förlust mot RC Sporting Charleroi. Genk har förlorat tre av sina sex senaste ligamatcher. Men trots deras svaga form, får Salzburg se upp med anfallaren Mbwana Samatta som stått för fem mål på sex ligamatcher. Vi tror att Salzburg blir för starka på hemmaplanen under tisdagen, därmed dukar vi fram den raka ettan till fina odds!

Speltips: Salzburg vinner

Jag väljer att spela på den raka ettan. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Salzburg har vunnit samtliga sju ligamatcher den här säsongen.

  • Genk har förlorat tre av deras sex senaste ligamatcher.

  • Salzburg är ruggit starka på hemmaplan. Vann med 3-1 över Napoli hemma på Red Bull Arena i EL-slutspelet.

  • Salzburg kommer senast ifrån en 7-2 vinst över TSV Hartberg.

  • Genk kommer senast ifrån en 2-1 förlust mot RC Sporting Charleroi.

Högst odds hittade jag 16/9 kl 12:54 hos Mr Green som ger 1.68. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.68 hos Mr Green

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.