Rosenborg vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/9 kl 19.50

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Rosenborg har mäktat med hela 15 mål på deras fem senaste ligamatcher.

  • Rosenborg är obesegrade i sex raka matcher.

  • Rosenborg besitter en betydligt bättre spelartrupp än Ventspils.

  • Ventspils är just nu ett mittenlag i Lettlands högstaliga, de hittas på en femteplats i en tabell med tio lag.

  • Ventspils kommer senast ifrån en 0-2 förlust mot konkurrenten Riga FC..

Mittenlag i ligan just nu

Under torsdagskvällen riktar vi blickarna mot turneringen under Champions League, nämligen Europa League. Där bjuds vi nämligen på en hel drös med matcher i turneringens andra kvalrunda. Undertecknad har hittat spelvärde i mötet mellan okända Ventspils och norska rosenborg som äger rum i Lettland.

Hemmalaget Ventspils spelar alltså i Lettlands högsta liga vid namn Virsliga. Klubben brukar ofta husera i toppen av tabellen, men är fortfarande långt ifrån det dominerande laget Riga FC. Ventspils slutade på en tredjeplats ifjol och får nu alltså chansen att kvala in till den välkända Europa League. Men klubben har verkligen inte prickat in formen inför torsdagens möte med Rosenborg. Ventspils har gått betydligt sämre den här säsongen och hittas i skrivande stund på en femteplats i tabellen. De kommer senast ifrån en 0-2 förlust mot serieledarna Riga FC. Vi tror att Rosenborg blir ett nummer för stora under torsdagskvällen!

Favoriter till avancemang

Det råder inga tvivel om att gästerna Rosenborg kommer till torsdagens match som givna favoriter. Den norska klubben tar alltså emot okända Ventspils i den andra rundan av Europa League-kvalet. Rosenborg har fullständigt dominerat den norska ligafotbollen i flera år, men det har gått betydligt tyngre för klubben de närmaste säsongerna.

Rosenborg var totalt chanslösa i toppstriden förra säsongen och slutade på en tredje plats. Mästarna Molde var i en klass för sig själv och Rosenborg hade alldeles för många formsvackor. Nu har det gått 17 omgångar av den nya ligasäsongen och Rosenborg sitter i ungefär samma sits även nu. De har haft en aningen för många poängtapp för att vara i den absoluta toppen, istället hittas gästerna på en fjärde plats i tabellen. Men formen pekar uppåt för den norska giganten, de är obesegrade i sex raka matcher och bjudit på massvis med mål framåt. Rosenborg har mäktat med 15 mål på  deras fem senaste ligamatcher.

Speltips.se ger tipset:

Rosenborg vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/9 kl 19.50

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.