Det är ny vecka och måndagsångesten har slagit in hos de flesta. Men vad gör måndagsångest när vi bjuds på ett stormöte i Engelska FA-cupen under kvällen, Chelsea gästas av Manchester United. Tuffa scheman och vissa skador inför mötet, men lagen förväntas starta med starka trupper. Underspelet klickas!

Match: Chelsea – Manchester United (FA Cupen) | Speltips: Under 3.5 mål i matchen | Odds: @1.43 | Units: 4/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 20.30

Tuffa scheman

Det är dags för en stormatch i FA Cupen under kvällen. Stamford Bridge står redo inför Chelsea mot Manchester United. Chelsea som slog Malmö i Europa League-slutspelet i veckan efter stortorsken mot Manchester City förra helgen. Manchester United kommer till matchen efter 0-2 mot Paris Saint-Germain i tisdags. En match där man får två relativt viktiga spelare skadade, Anthony Martial och Jesse Lingard. Spelarna förväntas vara otillgängliga från spel i 2-3 veckor. Tunga tapp för Ole Gunnar Solskjaer som fick vara med om sin första förlust som United-tränare mot PSG. Det finns såklart läge att vila spelare i cupmatcher om man har ett tufft schema och jag räknar med att iallafall Manchester United gör det här. United har PSG, Chelsea och Liverpool på mindre än två veckor och lär vila någon spelare här och där. Chelsea kommer även dom till matchen med ett tufft spelschema, förutom City-matchen och Europa League-slutspel har man United, City, Tottenham kommande tre matcher i England. Smäll där in returmötet i Europa, där Chelsea kommer mer eller mindre tvingas starta med någon eller flera reservspelare.

Två tunga skador i Manchester United samt ett pressat Chelsea, det är de största händelserna inför matchen. Maurizio Sarri är fortsatt pressad att börja vinna matcher och detta blir första matchen mot engelskt motstånd sedan 6-0 förlusten mot Manchester City. Maurizio Sarri kommer antagligen inte bli av med sitt jobb oavsett resultat, men det är för hans bästa att börja vinna och göra Chelsea-supportrarna lite gladare. Ledningen i Chelsea är skakad och det är i princip mer folk som ger de skit än skuld till Maurizio. Manchester United har precis varit i Chelseas läge då man sparkade den tidigare tränaren för att se Solskjaer som ersättare därefter. Succestart för nye tränaren och bara en förlust hittills som United-manager. Rivalmöte dagen till ära, men det är oklart hur tränarna matchar lagen, Chelsea lär ställa upp med det bästa man har då denna matchen är betydligt mer krävande än returen mot Malmö på torsdag. Manchester United har en bred trupp och kommer ställa upp med starkt lag, men tvingas rotera efter skador på viktiga spelare.

Inför

Chelsea mot United är ett klassiskt fotbollsmöte och det brukar vara stort drag inför matcherna. De båda klubbarna har varit nere i svackor under säsongen, United tog sig ur och Chelsea är just nu i en liten. Matcherna brukar vara riktigt spännande och jämna och det är inte ofta något lag vinner med mer än uddamålet. Säsongens första match slutade 2-2 och då var det Ross Barkley som kvitterade för Chelsea i den 96:e minuten. Jag förväntar mig en match där lagen vill gå för att vinna minst lika mycket som en ligamatch, det är två klubbar som är stort behov av en titel den här säsongen då de båda är en bit ifrån den absoluta toppen i ligaspelet. Lagen möttes i FA Cupen även förra säsongen, då gick Chelsea med vinsten efter 1-0 hemma på Stamford Bridge. Jag förvånas inte om detta blir en målsnål match, viktiga matcher framför sig i veckan. Det skall bli intressant och se hur tränarna matchar lagen.

Underspelet klickas trots senaste mötet och 2-2. Två lag som vill jaga en titel och avancemang i cupen men med viktigare matcher framför sig. Ligaspelet prioriteras mest hos United då man tagit in på toppen, sen att man har skador på det gör att man måste rotera. Chelsea har returmöte mot Malmö på torsdag men vilade Kante, Hazard och Higuain i första mötet vilket betyder att de är spelklara om Sarri väljer att matcha laget på det sättet. Det här luktar kryss och förlängning långa vägar enligt mig, alternativt en uddamålsvinst hos något av lagen. Underspelet klickas!

Speltips: Under 3.5 mål i matchen

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Chelsea befinner sig i en svacka och vill hitta tillbaka. Tre nyckelspelare vilades mot Malmö, förväntas gå för det här.

  • Manchester United är skadedrabbat och förväntas rotera en del. Viktiga matcher framför sig.

  • Spelet sitter i 7 av Chelseas 8 senaste hemmamatcher.

  • Spelet sitter i 5 av Uniteds 7 senaste matcher.

Högst odds hittar jag hos SvenskaSpel som ger 1.43. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.43 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.