Joakim Östman|17 oktober, 2022, 12:01

Jag väljer att spela på Atletico Madrid i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det sex senaste inbördes mötena.

  • Atletico Madrid kommer från tre raka segrar i La Liga.

  • Rayo Vallecano är formsvaga och har förlorat tre av deras fem senaste matcher.

  • Atletico Madrid behöver ta tre poäng för att hänga på i toppen av tabellen. 

  • Atletico Madrid har ett betydligt bättre lag och detta är en match som ska vinnas på hemmaplan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Atletico Madrid att vinna hos Luckysport

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Positiva tongångar

Efter en säsongsinledning där Atletico Madrid till stor del blandat och givit börjar Diego Simeones lag se allt bättre ut igen. Atletico Madrid har gått tillbaka till ”basic” grunderna och således har resultaten börjat komma alltmer. I helgens möte mot Athletic Bilbao fick vi se just detta från Atletico Madrid som återigen med ett klassiskt 4-4-2 system var trygga defensivt och effektiva när lägena gavs. 

Matchens enda mål signerades av Antoine Griezmann efter att han blivit serverat av anfallspartnern för dagen Alvaro Morata i början av den andra halvleken. Atletico Madrid tog därför tre tunga poäng i ett väldigt tufft bortamöte och med tre raka segrar i La Liga blåser det desto mer positiva tongångar igen.

Fjolårets nykomlingar Rayo Vallecano inledde säsongen starkt med ett kryss borta på Camp Nou mot Barcelona i premiären. Rayo Vallecano har sedan dess haft höga toppar och låga dalar och på sistone har det blivit mer dalar än toppar. Säsongstarten får likväl sägas var solid för Rayo Vallecano som efter nio omgångar står på elva poäng och med det en tiondeplats i tabellen.

I helgens omgång tog Rayo Vallecano sig an Getafe på hemmaplan och trots spelövertag och flera målchanser skulle det bli delade poäng. Slutsiffrorna skrevs till 0-0 och från det mötet tar vi inte med oss mer än en hyfsad prestation från Rayo Vallecano.

Smyger med i tabelltoppen

Atletico Madrid smyger med bakom det två giganterna Real Madrid och Barcelona i toppen av tabellen, känslan är dock att Atletico Madrid inte kommer räcka till för att utmana om ligatiteln. Atletico Madrid är likväl från tredjeplatsen bara är sex poäng bakom serieledande Real Madrid och med endast tre poäng upp till Barcelona hänger det trots allt med. Med det sagt har Atletico Madrid haft en hyfsat bra inledning på ligaspelet och i veckoomgången går de för fjärde raka segern i La Liga.

Blickar vi närmre på mötet mellan Atletico Madrid – Rayo Vallecano har Diego Simeones mannar haft ett rejält övertag i inbördes mötena över det senaste åren. Atletico Madrid har vunnit det sex senaste matcherna mot Rayo Vallecano och således har de en mental fördel inför tisdagens drabbning. Atletico Madrid har också ett betydligt starkare lag och hemma på Wanda Metropolitano ska ”bara” en ny trepoängare spelas hem.

Atletico Madrid har ser bättre och bättre ut som tidigare nämt och hemma på Wanda Metropolitano är de starka. Rayo Vallecano kommer även till mötet med en svagare form och här har jag svårt att se gästerna störa alltför mycket. Atletico Madrid behöver också ta tre poäng för att hänga med Real Madrid och Barcelona i La Liga toppen och här ser jag inget annat än en hemmaseger. Givet dessa förutsättningarna synas därför Atletico Madrid segern som med det tar de fjärde raka segern i La Liga sammanhang.

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Atletico Madrid - Rayo Vallecano
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.