Daniel Jacobsson|17 oktober, 2022, 12:02

Jag väljer att spela på Överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brighton har betydligt mer i sig efter två raka förluster utan mål. Prestationen mot Liverpool finns fortfarande i tankarna, lär se ett offensivt lag här.

  • Nottingham är ingen vanlig nykomling, det är seger som gäller i deras ögon den här kvällen.

  • Brighton kommer kontrollera matchbilden och skall under sin nye tränare gå framåt i det mesta. Det kan även straffa sig, vi är bra ute med överspelet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

De Zerbis Brighton

Nybörjartur för Roberto De Zerbi när hans nya klubb Brighton skulle spela sin första match under hans ledning mot Liverpool, eller var det bara motståndarna som inte hade sin bästa dag på jobbet? Sedan dess har Brighton och De Zerbi två raka tunga förluster, dessutom utan att göra mål framåt, vilket är oroväckande såklart. Jag tror detta är en tillfällighet och att Brighton kommer lyfta snart igen, kanske redan under tisdagskvällen där ett passande Nottingham väntar. Det här är ett möte på Community Stadium som kommer passa hemmalaget. Brighton kommer få styra och ställa från start till mål, men bör ha respekt för Nottinghams omställningsspel.

Trots två mållösa matcher är det här Brighton ett liknande det man var tidigare under Graham Potter. Roberto De Zerbi har haft vägarna förbi Shakhtar efter hans äventyr och sejour i Sassuolo, där han bjöd på en mycket offensiv och underhållande fotboll. Den fotbollen kommer vi få se även i England där det bara är en tidsfråga innan man öser på med mål igen. Nu måste det lossna och mot Nottingham är det en passande uppgift som väntar för just det. Överspelet är givet för min del och klickas trots hemmalagets två senaste matcher.

Ingen vanlig nykomling

Nottingham bestämde sig för att förlänga med sin tränare Steve Cooper i förra veckan efter en tung inledning på säsongen. Det går emot allt möjligt som klubben visat senaste månaderna och sedan man gick upp i Premier League. Bland annat har man slängt iväg i princip hela det laget som tog upp klubben till högstadivisionen och värvat in 21-22 nya spelare inför säsongen i finrummet, det är en sak som tar bort väldigt mycket charmigt med den här klubben och som talar emot det man gör med Cooper här, nämligen att förlänga kontraktet trots alla negativa resultat såhär långt. Det skall också tilläggas att stora delar av Nottinghams klubb inte alls är nöjda med hur det hanterats efter man tog klivet upp och det kommer med största sannolikhet bli ändringar i ledningen framöver.

Som ni hör är det här ingen vanlig nykomling. Visst att man har värvat stenhårt för att hålla sig kvar, men nu har inledningen varit tuff och vad händer egentligen om man skulle åka ur med den här helt nya truppen? Skulle man ha råd? Det skulle åtminstone inte vara nyttigt. Nottingham är sportsligt ett lag som är betydligt mer än den jumboplats man håller till på, det är ett par spelare som sticker ut och som faktiskt gör nytta. Nottingham har betydligt mer i sig och kan mycket väl ställa till problem för De Zerbi och Brighton den här tisdagskvällen. Överspelet är en bra lösning här då Nottingham kommer gå för poängen.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Brighton - Nottingham
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.