Joakim Östman|17 oktober, 2022, 12:00

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det två senaste inbördes mötena.

  • Fyra av Valencias fem senaste matcher har resulterat i att båda lagen gör mål.

  • Tre av Sevillas fem senaste matcher har resulterat i att båda lagen gör mål.

  • Valencia har under säsongen gjort mål i 77,8% av deras La Liga matcher.

  • Sevilla har under säsongen gjort mål i 77,8% av deras La Liga matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos luckysport

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Positiv effekt på tränarskiftet

Efter en lång tid med undermåliga prestationer och en katastrofal säsongsinledningen fick Sevilla tränaren Julen Lopetegui sparken tidigare under månaden. In kom istället Jorge Sampaoli för sin andra tränarsejour i klubben och argentinaren har fått en bra start. Sevilla är på det tre spelade matcherna sedan tränarskiftet obesegrade och senast i helgen kom första segern under Jorge Sampaoli.

Sevilla tog sig an Mallorca på bortaplan och i en tillknäppt historia skulle det dröja till inledningen av den andra halvleken innan matchens enda mål gjordes. Nemanja Gudelj klippte till från distans och med en drömträff satte han 0-1 med otroligt vackert mål. Sevilla tog därför viktiga tre poäng och Nemanja Gudeljs mål kan mycket väl komma att bli en av La Liga säsongens snyggaste.

Gennaro Gattuso har blåst nytt liv i Valencia och vad som såg nattsvart ut inför säsongen har kommit att bli rätt roligt under säsongsinledningen. Valencia är precis så oberäkneliga som Gennaro Gattuso lag brukar vara men det bjuder alltid på underhållande matcher. Resultaten under säsongsinledningen har också varit över förväntan för Valencia som hittas på en sjunde plats efter nio spelade omgångar.

Valencia kommer från streak på fyra matcher utan förlust och med två segrar på dessa mötena får formen sägas vara god. Senast hemma på Mestalla blev det dock en missräkning i protokollet när tabelljumbon Elche var på besök. Valencia kunde trots ledning i matchen inte knipa segern och med 2-2 på tavlan efter 90 minuter var poängtappet ett faktum. Valencia kan likväl ta med sig att nyförvärvet Edison Cavani gjorde hans första mål i Valencia tröjan och med två fullträffar tycks uruguayanen hittat målformen.

Uppåtgående formkurvor

Blickar vi mot tisdagens möte mellan Sevilla – Valencia ser gästerna ut att få klara sig utan tvåmålsskytten från senast Edison Cavani som utgick skadad. Hos Valencia saknas även sedan tidigare Samuel Castillejo och Jaume Domenech, desto positivare är dock att Marcos Andre och Mouctar Diakhaby är tillbaka efter avstängningarna senast mot Elche. I Sevilla hittar vi fortsatt Karim Rekik och Jesus Corona på skadelistan medans Fernando och Jesus Navas också är tveksamma till spel i tisdagens möte.

Ser vi till favoritskapet i matchen kan vi konstatera att Valencia inte besegrat Sevilla sedan mars 2019. Sevilla har dock inte alls övertygat hemma på Ramón Sánchez Pizjuán under säsongsinledningen och här förväntar vi oss en jämn drabbning på förhand. Båda lagen kommer även till mötet med uppåtgående formkurvor där Sevilla sedan tränarbytet sett betydligt bättre ut, medans Valencia med fyra raka matcher utan nederlag ser väldig svårslagna ut för tillfället.

Givet detta riktar vi därför in oss på ett målspel och här synas att båda lagen hittar nätet i möte på Ramón Sánchez Pizjuán. Det spelet har suttit i det två senaste inbördes mötena och båda dessa lagen lämnar sällan planen mållösa. Valencia har visat väldigt god målform med nio kassar framåt i deras fyra senaste matcher och ett pånyttfödd Sevilla på hemmaplan ser jag inte gå mållösa.

Sevilla och Valencia har även gjort mål i 77,8% av deras La Liga matcher under säsongen. Dessa lagen brukar också vara inblandade i matcher där båda lagen gör mål och faktum är att fyra av Valencias fem senaste matcher har resulterat i mål åt båda hållen. På förhand är målspelet det självklara valet och här klickas därför att båda lagen gör mål till ett fint odds på 1.75!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Sevilla - Valencia
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.