Daniel Jacobsson|17 november, 2023, 11:12

Jag väljer att spela på skotten i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Florian Wirtz imponerar i sitt Bayer Leverkusen. 3 mål och 5 assist i Bundesliga och 2 mål och 4 assist i Europa League säger sitt.

  • Julian Nagelsmann har tagit ut Wirtz i samtliga startelvor såhär långt.

  • Viktig match för Tyskland som endast har landskamper att förbereda sig med inför mästerskapet.

  • Turkiet är klara för mästerskapet, har varit bra men släpper fortfarande till en hel del bakåt.

Storklubbarna knackar

Bayer Leverkusens Florian Wirtz jagas av både en och två storklubbar. Den tyska stortalangen går nu mot en ordinarie startplats i det bygge som Nagelsmann nyligen tagit över och börjar få grepp om. Under hans första landskamper med Julian Nagelsmann har han fått bilda det offensiva mittfältet tillsammans med Leroy Sane och Jamal Musiala för det mesta. Den trion går sällan från en match utan att imponera på åskådarna och det kommer säkerligen gälla den här lördagen också. Tyskland känns bättre, och man är betydligt bättre nu än för några månader sedan, det känns helt enkelt rätt med den nya förbundskaptenen.

När Tyskland mötte Mexiko senast (2-2) hade Wirtz huvudrollen bland de tre främsta. Två skott på mål noterades han för och det enda som oroar litegrann inför lördagens match är att han ofta blivit utbytt. Men mot Turkiet, som har en kvalmatch om några dagar, på hemmaplan skall han kunna orka med en stark prestation i åtminstone en timma. Ett skott på mål när man har bollen den största delen av tiden och säkerligen kommer fortsätta spela Nagelsmanns gamla Leipzig-taktik är det inget snack. Det här är ett riktigt fint spel inför helgens matcher.

Kvalmatch väntar

Turkiet har samlats för två matcher den här samlingen. Först och främst väntar stornationen Tyskland i en landskamp som betyder betydligt mer för hemmalaget än Turkiet själva. Visst, det är en väldigt bra värdemätare inför det mästerskap som man faktiskt redan kvalificerat sig för, men hur är det med motivationen? Om några dagar väntar en match mot Wales, på bortaplan, som betyder mer och där kan man slåss om förstaplatsen – beroende på hur det går för Wales i helgen. Turkiet har imponerat i en ganska oviss och tuff grupp där även Kroatien finns. Turkarna kan vara en riktigt outsider i mästerskapet som stundar härnäst.

Det är fortsatt så att Turkiet blandar och ger i sina prestationer. Nu är det svårt att inte hylla landslaget efter den fina gruppseger man kommer att ta, men på planen är det väldigt mycket upp och ner. Man släpper till en hel del bakåt, i snitt har man 1.6 xGA i kvalet och det säger ändå litegrann om deras spelidé. Framåt har det fungerat väl och det är vad som tagit landslaget till positionen idag. Jag tror att man kan få det tufft mot större nationer och Tyskland kan vara ett möte som man får reda på det själva.

fotboll, landskamp
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Tyskland - Turkiet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.