Speltips:

Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Spela här på:

Över 2.5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt när lagen möttes senast.

  • Spelet sitter i fyra av lagens sex senaste möten.

  • Spelet sitter i fyra av Evertons sex senaste matcher.

  • Spelet sitter i två av Leicesters fyra senaste, men man är alltid uppe och rör vid 2-3 mål.

  • Svårt att se något av lagen gå mållösa här och skulle gissa på ett 2-1 resultat.

Bättre form

Nye tränaren Ferguson löste ytterligare poäng till Everton – när man under helgen kryssade mot Manchester United på bortaplan. Formen stiger i jämförelse med vad den gjort tidigare och man har fått ordning på ett och annat sedan Ferguson tog över som person att leda laget efter att man sparkat sin tränare. Nu väntar nästa, tuffa, match för Everton som under sina tre senaste matcher mött Chelsea, Manchester United och nu Leicester – vilket är ett galet spelschema. Flytet finns på Evertons sida just nu och jag ser laget som en utmanare i cupmötet mot formstarka Leicester.

Det lär bli en del rotation, eller iallafall litegrann. Everton väntar möte mot Arsenal i ligaspelet till helgen, en match som prioriteras hårt, men samtidigt vill man gå vidare i cupen och samtidigt utöka sin finare formkurva. Jag tror på en tight match, där ett 2-1/1-2 resultat inte hade förvånat mig ett dugg. Överspelet klickas och det känns mycket stabilt på förhand!

Segersvit bruten

Nej, det blev inte 10 raka vinster för Brendan Rodgers succélag Leicester – istället var det Teemu Pukki som stod för ett av matchens mål när Norwich blev det laget som skulle knipa poäng mot Leicester. 1-1 slutade matchen och segersviten stannade tillslut på nio (!) raka matcher. Leicester laddar om och trots krysset mot sämre rankade Norwich, är man i en mycket fin form i dagsläget. Man hämtade trots allt upp 0-1 till 1-1 senast och det visar på styrka även det. Nu väntar Everton i cupen, där man vill avancera men kanske låts lufta några spelare, då ligan är allt mer på riktigt för laget.

Everton – Leicester är en match, där två lag som egentligen håller samma kvalitet gör upp. Lagen har mycket fina trupper, och det lär bli en tight och intressant match mellan dessa. Som sagt, kvalité finns i båda lägerna och vi lär få se en underhållande tillställning, som jag tror innehåller mycket mål. Senast lagen möttes vann Leicester med 2-1.

Speltips.se ger tipset:

Över 2.5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.