Speltips:

Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Spela här på:

Barcelona hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Barcelona har inte förlorat mot Real Madrid på sex raka matcher.

  • Barcelona har vunnit två raka matcher mot Real Madrid.

  • Barcelona har inte förlorat mot Real Madrid på hemmaplan sedan 13 augusti 2017, tre raka utan förlust.

  • Barcelona har inte förlorat någon av sina nio senaste matcher.

  • Real Madrid är i mycket fin form, speciellt Karim Benzema. Men Barcelona har ändå den starkare avgörande punkten, trion längst fram!

Övertag Barca

Hemmaplan, formen och trion längst fram – ja, det är mycket som talar för Barcelona i det här mötet. Man har en lysande statistik i dessa möten senaste tiden och det har mycket med att göra att Lionel Messi inte längre har en utmanare i högsta klass, Cristiano Ronaldo, i motståndarlaget längre. Barcelona kommer till detta mötet med ett 2-2 resultat mot Alexander Isaks Real Sociedad senast – en match som man låg under med 1-0 i, men som man lyckades vända i andra halvlek. Så bra blev det dock inte, eftersom svenske supertalangen Isak skulle kvittera med en halvtimme kvar att spela. Resultatet stod sig och Barcelona kommer till El Clasico med nio (!) raka matcher utan förlust. Det skall också tilläggas hur senaste El Clasico-uppgörelserna slutat:

  • 2/3-19 Real Madrid – FC Barcelona 0-1
  • 27/2-19 Real Madrid – FC Barcelona 0-3
  • 6/2-19 FC Barcelona – Real Madrid 1-1

FC Barcelona har ett övertag, sett till senaste matcherna som ni ser – men hur mycket påverkar det under onsdagens möte? Såklart ingenting, då Real Madrid kommer heltaggat och knappast tänker på att man inte vunnit ett möte på ett tag. Det är två lag som möts, där världsklass finns på varje position, från målvakt till forward. En del som jag tror blir avgörande här, är just det, anfallstrion. Messi, Suarez och Griezmann har börjat hitta till varandra – det är ingen tvekan att de två först nämnda känner varandra bra, men när man dessutom bildar en trio med Antoine Griezmann för tillfället, blir det ännu bättre för dessa. Jag håller Barcelona som det vassaste laget här, i dagsläget, där dessa tre herrar spelar en stor roll till att man tar sin tredje raka El Clasico-seger.

Barcelona saknar mittfältsgeneralen Arthur här, men möts av positiva bitar också, då både Jordi Alba och Nelson Semedo är tillbaka.

Benzema i toppform

Real Madrid och Zinedine Zidane har äntligen hittat tillbaka till en jämn och bra nivå igen – krysset mot Valencia i helgen är godkänt på något sätt, eftersom motståndet fortsatt var obesegrade på hemmaplan. Real Madrid åker till Barcelona och Camp Nou med en bra känsla, där man under sina elva senaste matcher inte förlorat någon av dessa. Senaste förlusten för Zidane och hans lag kom mot Mallorca den 19:e oktober. Den obesegrade sviten är stark och det är dessutom glädjande att nämna att man äntligen fått igång en målskytt – Karim Benzema har stått för majoriteten av lagets mål den senaste tiden och är i storslagen form. Det här kommer bli en intressant match mellan honom och den formstarka superstjärnan i motståndarlaget, Lionel Messi.

Real Madrid saknar fortsatt Eden Hazard, som inte kommer till spel under onsdagens El Clasico. Dessutom saknas också Marcelo, James Rodriguez, Marco Asensio och Lucas Vasquez. Fyra spelare som har god rutin från dessa mötena – som kommer bli tunga tapp. Glädjande är dock att man får tillbaka Casemiro.

Inför bortamötet mot Barcelona under onsdagen finns det bara krig som gäller. Man vill avsluta den negativa El Clasico-perioden här och återigen gå in på segerspåret i dessa möten. Det kommer krävas mer än att Karim Benzema är het och spelare som Gareth Bale, Sergio Ramos med fler måste kliva fram och visa vilka spelare dom faktiskt är här. Den här matchen är långt ifrån avgjord – det är två lag som innehåller otroligt med klasspelare och det kommer synas under kvällen. Bänka er i sofforna – det här har goda möjligheter att återigen bli en klassiker!

Speltips.se ger tipset:

Barcelona hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.