Speltips:

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Min investering i detta spel blir 1,5/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 18.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Freiburg går sällan mållösa på hemmaplan, hittills har man gjort elva mål där på sju matcher

  • Spelet satt båda gångerna lagen möttes förra säsongen

  • Bayern München löser spelet i fyra raka matcher

  • Bayern München har sett rätt knackiga ut under säsongen, inte minst defensivt

  • Freiburg har nätat i alla hemmamatcher man spelat denna säsongen

Imponerande hemmafacit

En match mellan Freiburg och Bayern München må låta som en ensidig historia – men här är det intressanta förutsättningar som gäller. Freiburg har visat sig starka på hemmaplan denna säsongen, man har stått för vissa prestationer där som sticker ut. Bland annat kryssade man 2-2 med Borussia Dortmund och man har dessutom vunnit mot serieledande RB Leipzig med 2-1. Om det är någon gång Freiburg ska noteras för sin första seger på väldigt, väldigt länge mot den stora draken så är det nu. Inte minst med tanke på hur Bayern München presterat. Att se Bayern på en femteplats i tabellen efter femton spelade omgångar hör inte till vanligheterna!

Ser vi till de hemmamatcher Freiburg spelat under säsongen kan vi konstatera att man nätat i samtliga. Då är det inte bara ligan vi tar hänsyn till, utan även DFB Pokal. Addera därtill att när dessa två lagen drabbade samman i ligan föregående säsong löste man spelet i båda matcherna, efter att båda tillställningarna slutat 1-1. Ett liknande resultat även under onsdagen känns på förhand väldigt sannolikt.

Ett svajigt mästarlag

Som tidigare nämnt ligger alltså de regerande mästarna, Bayern München, på en femteplats efter femton spelade omgångar. Man har ingen bra säsong inhemskt, det råder det ingen tvekan om. Det har heller inte blivit så mycket bättre sedan Kovac fick sparken. Efter att man slagit Röda Stjärnan i Champions League med tennissiffror åkte man på två raka förluster i Bundesliga, mot lag vid namn Leverkusen och Mönchengladbach. Kanske var senaste vinsten med 6-1 mot Werder Bremen en vändpunkt för Bayern? Vi får hoppas så för lagets skull.

Sett till Bayerns fyra senaste matcher har man löst mål åt båda håll i alla matcher. Vad som även är intressant är att man löst spelet i elva av de femton matcher man lirat i Bundesliga hittills. Generösa siffror, men samtidigt inte alls förvånande. Defensiven känns rätt svajig och man spelar dessutom ruskigt offensivt som man alltid gör. Man har trots allt haft ett skyhögt målsnitt på över fyra mål per match sedan säsongsstarten. Här väljer jag att klicka mål åt båda håll, det är egentligen inte så mycket snack om saken.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 18.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.