Speltips:

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Man city att vinna båda halvlekarna hos unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/12 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i mötet lagen emellan för drygt ett år sedan på Kassam Stadium
  • Spelet sitter i tre raka bortamatcher för Manchester City.
  • Pep Guardiolas mannar synade Arsenal på ett utomordentligt sätt senast och fick med sig en pulvriserande 3-0-seger på Emirates Stadium.
  • Oxford United är i dålig form och har tre raka matcher utan seger.
  • Gästerna förväntas starta med en stark trio längst fram med B. Silva, Jesus och Mahrez.

Ett sämre lag med sämre form

Spel i League One är inte det lättaste. Fråga bara Oxford United. Däremot har de lyckats ta sig en bit in i EFL Cup, närmare bestämt hela vägen in till kvartsfinal mot Manchester City. Längs vägen har de både lyckats slå ut West Ham och sedan Sunderland. Och det får man ändå lov att säga är fina prestationer. Det är inte lätt att stå upp mot ett lag från Premier League och dessutom slå dem med hela 4-0. Nu stundar dock ett Manchester City som lär bli flera nummer för stort. Det såg man inte minst i mötet lagen emellan för drygt ett år sedan. Då ställdes de mot varandra i cupen och Oxford fick lämna hemmamötet med hela 3-0 i baken.

Formen är inte heller den bästa Oxford har spelat tre raka matcher utan att ha fått med sig någon trepoängare.

Stor prestation senast

Pep Guardiolas Manchester City har fått sig en hel hink med kritik denna säsong. I dagsläget befinner de sig nämligen en lång bit bakom Liverpool, som bekvämt har erövrat förstaplatsen i Premier League. Detta har skapat stort missnöje hos supportrar och nu hoppas man på framgångar på annat håll. Och senast visade man vissa tendenser på att man ännu inte har gett upp säsongen. Guardiolas lag fullkomligen pulvriserade Arsenal senast och fick med sig en storartad 3-0-seger på Emirates Stadium. Många var nog i chock efter den segern och City-spelarna, de kunde helt enkelt fira och vara glada. Nu har man chansen att bärga pokalen i två turneringar. Champions League och EFL Cup. Fokus ligger självklart störst på den förstnämnda, men det är inte alls omöjligt att man är sugna på att skriva in ytterligare en pokal på kontot med den senare.

Manchester City har som sagt visat fin form på sistone, i synnerhet på bortaplan. De har vunnit tre raka matcher på bortaplan. Dessutom har spelet, vinst i båda halvlekarna, suttit alla dessa matcher för onsdagens gästande lag. Lägg därtill att Guardiola förväntas starta med en stark trio längst fram, ett lag formerat med Bernardo Silva, Jesus och Mahrez. Bakom dem på mittfältet kan troligtvis Gündogan, Rodri och Foden finnas på plan. City kan mycket väl göra jobbet lika bra som senast!

Saknar Laporte, Sane och Stones. Agüero och Silva är osäkra.

Speltips.se ger tipset:

Man city att vinna båda halvlekarna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.