Speltips:

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Båda lagen gör mål hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/12 kl 15.04

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit fem av Schalkes sex senaste ligamatcher.

  • Wolfsburg har löst spelet i två av deras tre senaste ligamatcher.

  • BLGM-spelet har suttit i fyra av deras fem senaste inbördes möten i ligaspelet.

  • Wolfsburg kommer till matchen med en stark 2-1 vinst i bagaget.

  • Schalke får klara sig utan förstamålvakten Alexander Nubel som drog på sig ett rött kort i senaste ligamatchen.

Fullt fokus på ligaspelet

Onsdagen bjuder på ett ovanligt stort utbud när det kommer till ligamatcher. Av de fem ligamatcherna som spelas i Tyskland väljer vi att rikta blickarna mot mötet mellan Wolfsburg och Schalke 04. Hemmalaget står inför en tuff uppgift eftersom att det är ett formstarkt Schalke som kommer på besök. Men senaste 2-1 vinsten mot Borussia Mönchengladbach var ett styrkebesked.

Som sagt kommer Wolfsburg till matchen med en stark vinst i bagaget. Hemmalaget har haft ett hektiskt spelschema under den närmaste tiden. Men förra veckan stod det klart att Wolfsburg avancerar vidare till Europa League-slutspelet. Därmed är gruppspelet över och Wolfsburg kan fokusera enbart på ligaspelet nu ett tag framöver. I Bundesliga hittas laget på en åttondeplats i tabellen, en placering som är klart godkänd. Ambitionen är att tillhöra topp sex och just nu är det endast två poäng upp till en sådan placering. Med en stark vinst i bagaget tror vi att Wolfsburg får hål på Schalke under onsdagen. De har gjort mål i fyra av deras fem senaste matcher.

Formstarkt bortalag

Gästerna Schalke 04 är en toppklubb i Tyskland. Men förra säsongen gick inte alls som de tänkt sig. Laget som var förhandstippade att vara med i toppstriden – hamnade istället i den förödande bottenstriden. Schalke stod för en urusel säsong och slutade alltså på en 14:e plats. Men den här säsongen har Schalke kommit på fötter igen och hittat tillbaka till toppen av tabellen.

I skrivande stund hittas gästerna på en fjärdeplats i tabellen. Laget hakar på den absoluta toppen där RB Leipzig sitter i framsätet. Med tränaren David Wagner vid rodret har Schalke gått från klarhet till klarhet. Tysken tillträdde i somras efter en sejour i engelska Huddersfield Town. Han är välkänd för sin nära relation med Liverpools succétränare Jurgen Klopp. Wagner har endast förlorat tre av hans 17 matcher med den tyska klubben såhär långt. Schalke har hela fyra vinster på deras sex senaste matcher. Men trots det fina vinstfacitet har laget släppt in en hel del mål. BLGM-spelet har suttit i fem av deras sex senaste ligamatcher. Dessutom får gästerna klara sig utan förstamålvakten Alexander Nubel som drog på sig ett rött kort i senaste ligamatchen. Tysken som har stått 15 ligamatcher är ett stort avbräck för Schalke. Statistiken talar för ännu ett målrikt möte under onsdagen, därmed klickar vi i båda lagen gör mål!

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/12 kl 15.04

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.