Axel Olsson|17 februari, 2023, 11:13

Jag väljer att spela på Arsenal över 1,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal har nästintill snittat två mål per ligamatch den här säsongen.

  • Aston Villa har sett skakiga ut. Sju insläppta mål i deras två senaste.

  • Arsenal måste resa sig efter tre raka utan seger. De är pressade nu efter Man City-förlusten.

  • Vi vet att Arsenal har nivån i sig. Det behöver endast lite medvind för att ta sig ur den här formdippen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tagit två steg tillbaka

Till en början kändes det som att det blev en positiv effekt när Unai Emery tog över efter Gerrard. Det var främst i försvarsspelet vi såg förbättringar, men i deras senaste ligamatcher känns det som att laget tagit två steg tillbaka igen. Efter en bättre tid i ligaspelet har Villa åkt på rejält med stryk i deras två senaste omgångar. De har släppt in sju mål i dessa två och det hade kunnat bli ännu fler. Trots att de har en av världens bästa målvakter mellan stolparna har försvarslinjen sett nästintill ihålig ut. De blev rejält straffade av ett kvickt Leicester och ett ännu skickligare Man City – nu är det ytterligare ett tufft motstånd som väntar.

Det blir en speciell match för Unai Emery som ställs mot sin tidigare klubb, Arsenal. Han har absolut bra koll på en del av spelarna men det har hänt väldigt mycket sedan han lämnade, därmed tror vi inte att han är någon större fördel av det. Tyrone Mings förväntas vara tillbaka igen och han kommer förmodligen ersätta Chambers som hade det tufft i matchen mot Man City. Mings var däremot inte mycket bättre i matchen mot Leicester, men det är fortfarande en ledartyp. Villa har två offensiva ytterbackar i Digne och Young, vilket har skapat en rejäl sårbarhet på kanterna. Där är Arsenal väldigt starka och vi tror att de kan få ett stort övertag på kanterna i lördagens batalj. Villa ser skakiga ut just nu och Arsenal har helt enkelt mer att spela för i det här mötet.

Pressade att vinna

Vi vet att Arsenal har nivån i sig men nu gäller det att plocka fram den och knipa tre blytunga poäng mot Aston Villa. Efter veckans förlust mot Manchester City är London-klubben pressade att vinna ifall de ska ta över deras tidigare placering som serieledare. Pep och hans gäng har sett en stor press på dem och det återstår att se hur det tacklar en sådan här situation. De borde vara riktigt motiverade inför lördagen och med lite medvind har vi inga tvivel om att Arsenal kommer ta sig ur den här formdippen väldigt snart. De stod faktiskt för en bra första halvlek mot Man City som sedan tog över spelet och var klart bättre i andra. Där fanns positiva saker att ta med sig och misstag som Tomiyasus hemåtpass är sådant som händer även på den här nivån.

Som vi nämnde tidigare tror vi att Arsenal kan få ett rejält övertag på kanterna. Vare sig ifall det är Digne, Young eller Cash som startar är de i grunden väldigt offensiva ytterbackar. Saka är alltid ett hot och vi tror att han får sällskap av White på högerkanten. Enligt mitt tycke har dessa två ett klart bättre samspel jämfört med Saka och Tomiyasu. Nyckelspelaren Partey missade onsdagens batalj men det finns fortfarande chans att han är tillgänglig under lördagen. En otrolig viktig spelare, däremot stod ersättaren Jorginho för en väldig bra insats senast. Italienaren var en av de bästa spelarna i hemmalaget och kommer få nytt förtroende ifall Partey inte är redo. Arteta har visat vilken skicklig tränare han är och med några mindre justeringar tror vi att Arsenal kan såra Villa såsom Man City och Leicester gjort. Arsenal har nästintill snittat två mål per ligamatch och de har en ruskig fart i offensiven. Martinez kommer få jobba under lördagen!

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 13:30
Aston Villa - Arsenal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.