Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal har löst BLGM-spelet i fyra av deras sex gruppspelsmatcher.

  • Vi tror på ett jämnt slutspelsmöte. Arsenal har ett tufft spelschema och möter Man City bara tre dagar efter.

  • Benficas gruppspelsmatcher hade ett galet snitt på hela 4,5 mål/match.

  • Båda lagen gör mål satt i fyra av Benficas sex gruppspelsmatcher.

  • Arsenal kommer senast ifrån en 2-4 seger mot Leeds.

Målglatt i gruppspelet

Torsdagen är kommen och kända Europa League är äntligen tillbaka. Vi går in i turneringens slutspel där flertalet spännande sextondelsfinaler väntar under torsdagskvällen. Undertecknad håller ett extra öga på mötet mellan Benfica och Arsenal som äger rum i Portugal. På förhand är det storklubben Arsenal som är favoriter till att avancera vidare i turneringen.

Benfica har inte riktigt presterat på den nivån som de brukar göra i Primeira Liga. Därmed har den portugisiska storklubben halkat efter rejält när det kommer till själva guldstriden i ligaspelet. I nuläget befinner sig Benfica på en fjärdeplats med 38 inspelade poäng, vilket betyder att laget har hela 13 poäng upp till serieledarna Sporting. Benfica får istället sikta in sig på andraplatsen där Porto befinner sig med tre poäng mer. I Europa League-gruppspelet slutade Benfica på en andraplats efter skotska Rangers. Benfica var inte helt nöjda med att kryssa hela tre av deras sex gruppspelsmatcher, med tanke på hur många mål de gjorde framåt. Benfica löst BLGM-spelet i fyra av deras sex gruppspelsmatcher i Europa League. Deras sex EL-matcher hade ett galet målsnitt på 4,5 mål/match. Vi tror på ytterligare en målrik historia när Benfica tar sig an Arsenal!

Tufft spelschema

Gästande Arsenal känner nog sig trygga med att vara favoriter inför torsdagens slutspelsmatch. Artetas gäng kommer nämligen ifrån en stark 2-4 seger över Leeds i helgen. Den engelska storklubben har haft flera dystra säsonger men äntligen har laget börjat se lite ljus i tunneln igen. Lagets skyttekung Pierre Emerick Aubameyang har varit väldigt kritiserade under den närmaste tiden, men mot Leeds fick han tysta kritikerna när han stänkte dit sitt första Premier League-hattrick någonsin.

Arsenal har ett tight matchschema framför sig. De ställs mot Manchester City bara tre dagar efter mötet med Benfica. Det gäller för Arteta att hitta en balans där han kan ställa upp två starka elvor i dessa viktiga matcherna. Vi förväntar i alla fall oss att chanserna till en start för Lacazette, Pepe och Martinelli är stora inför torsdagen. Med rotation på vissa positioner kan detta mötet bli jämnare än vad det hade blivit annars. Arsenal har löst BLGM-spelet i fyra av deras sex gruppspelsmatcher. Benfica behöver satsa på att vinna det första mötet ifall de ska ha en chans i returen på Emirates Stadium!

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/2 kl 14.36

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.