Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården har två raka segrar och nyvunnen form.

  • Rögle är serieledare och har en fantastisk offensiv.

  • Rögle har gjort flest mål i ligan.

  • Djurgården har gjort sjunde flest mål i ligan, trots en niondeplacering totalt.

  • Ted Brithén är tillbaka i Rögle och förstärker offensiven ytterligare.

Viktiga segrar för att hålla sig undan bottenstriden

Som nämnt i ingressen så kommer nu Djurgården från två raka segrar och detta mot Malmö och mot HV71. Två segrar som gjort att man distanserat sig igen i bottenstriden och med cirka 11-13 matcher kvar för många lag så har jag svårt att se att fem bottenlag ska vara så pass bra att alla går förbi Djurgården här. Nu kan man istället kolla uppåt i tabellen och med lite andrum här tror jag det blir lite lättare handleder och lite större offensiv kreativitet. Djurgården är också skickliga på att göra mål och har gjort sjunde flest mål i hela ligan, trots en niondeplats. Offensiv skicklighet finns också i form av offensiva backen Bobby Nardella, men även genom Rhett Rahkshani, Dick Axelsson och Sebastian Strandberg. Ungdomarna William Eklund och Alexander Holtz har också tuggat igång lite senaste matcherna och kan även de bidra.

Defensivt ser det inte lika lovande ut och detta trots att förstemålvakten Mantas Armalis stundtals varit helt briljant. Trots det har man släppt in femte flest mål i ligan och defensiven behöver bli starkare om man ska vara med och kriga om de slutliga slutspelsplatserna den här säsongen. Vårt spel löser Djurgården i fyra av de fem senaste matcherna och då är tre av dessa matcher förluster, där defensiven har brustit. Nu kommer serieledaren på besök och då tror jag något extra mål trillar in bakom Armalis.

Tillbaka högst upp

Efter en lite sämre period så var Rögle nere på andraplatsen i tabellen bakom Växjö. Tisdagens omgång blev dock bra för Skånelaget som vann planenligt mot Brynäs samtidigt som bottenlaget Oskarshamn tog tre mycket viktiga poäng mot Växjö. Rögle gjorde hela sex mål mot Brynäs och har varit inblandade i väldigt olika matchtyper på senare tiden. Allt ifrån väldigt målrika matcher mot Brynäs och HV71, men också målsnåla matcher mot exempelvis Malmö och Skellefteå. Offensivt är man dock en maskin och har gjort överlägset flest mål i SHL den här säsongen. Offensivt har framförallt Daniel Zaar och Simon Ryfors varit helt suveräna och i slutet av fönstret förstärkte man dessutom med hemvändaren Ted Brithén, vilket gör offensiven än mer sylvass.

Defensivt är man också starka, däremot så släpper man in lite fler mål än övriga topplag och trots att man leder ligan så har man släppt in fler mål än både tvåan, trean och fyran i tabellen. Inga utstickande siffror egentligen, men mot ett Djurgården med förnyat självförtroende så kommer defensiven behöva sitta, samtidigt som offensiven fortsätter att leverera.

Speltips.se ger tipset:

Över 4.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/2 kl 09.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.