Axel Olsson|17 februari, 2023, 11:09

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Everton prioriterar försvarsspelet nu under Dyches styre.

  • Leeds har stått för två bra prestationer sedan Marsch lämnade. De hittade mer stabilitet i returmötet mot Man United.

  • Interm-tränaren Skubala har imponerat på truppen och han har jobbat intensivt för att få ett mer kompakt försvarsspel.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2,5 mål hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Försvarsinriktat Everton

Dyche har kommit in och gjort förändringar i detta Everton som underpresterade med Lampard vid rodret. Det är ingen hemlighet att Dyches uppgift är att få i ordning på försvaret och hålla kvar klubben i högstaligan. Man vet vad man får av engelsmannen och det blev en lyckad debut. Dyche ställdes mot tuffa Arsenal i den första matchen och lyckades bärga hem tre poäng genom ett kompakt försvar och fasta situationer som offensivt hot. Det kändes nästan som att det var Dyches Burnley som spelade igen, så snarlik var taktiken. Vissa kan tycka det är en destruktiv fotboll men Dyche ska ha en eloge för att han håller sig till sin filosofi och det har givit utdelning i tidigare säsonger.

Efter segern mot Arsenal stod Everton för ytterligare en bra prestation i Merseyside-derbyt mot Liverpool. Everton skapade flera bra chanser genom ett omställningsspel och fasta situationer. Man kan tycka att de borde fått med sig mer från det mötet, samtidigt hade de en alldeles för låg effektivitet när väl chanserna var framme. Tufft att Calvert-Lewin är skadade återigen och det skapar huvudbry för Sean Dyche. Det är en spelare som är väldigt farlig inne i boxen och nu saknar Everton en riktig målskytt där framme i spetsen. Maupay får inte till det och unge Simms har endast visat sin målfarlighet i Championship. Mittlåset med Tarkowski och Coady bidrar med en enorm rutin och de känns som ett perfekt mittbackspar för just fotbollen Dyche vill spela. Det kommer bli ännu viktigare att hålla det tätt ifall inte någon av de offensiva spelarna kliver fram i Lewins frånvaro.

Interim-tränaren imponerar

Leeds är fortfarande på jakt efter en ny huvudtränare sedan amerikanen Marsch sparkades. Det var delade åsikter kring den här sparkningen då truppen fortfarande hade ett stort förtroende för Marsch, som även var uppbackad av styrelsen ifall man lyssnade på deras ord som sades i media. Efter flera svaga resultat rann bägaren över och Marsch fick packa sina saker. Man kan tycka att det är en konstig tajming då han fått uppbackning i januari-fönstret för att vända på trenden, till att sedan sparkades kort därefter. Efter beslutet har truppen blivit tvungna att vända blad och än så länge är det interim-tränaren Skubala som leder laget.

Det är ett par spelare som gått ut i media och berättat att de blivit väldigt imponerade av just Skubala. Han har givit truppen ett lugn i oroliga tider och dessutom jobbat väldigt intensivt för att få ett mer kompakt försvarsspel. Sedan Marsch lämnade har Leeds stått för två starka prestationer mot ett tufft Manchester United. Med fart och fläkt knep de en poäng i första mötet och sedan visade de upp ett klart stabilare spel i andra. Det gav ingen utdelning i returmötet men det var fortfarande ett steg i rätt riktning. Skubala har alltså börjat arbeta med deras främsta problem och med tanke på de senaste prestationer tycker vi att han förtjänar att fortsätta ett tag till. Leeds behöver inte stressa fram någon ny tränare, särskilt inte när laget visat en sådan utveckling med Skubala.

fotboll, Premier League
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Everton - Leeds
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.