Det är toppen mot botten som gäller när Nürnberg och Dortmund drabbar samman i tyska Bundesliga under måndagen. Matchen är otroligt viktig för serieledarna som nu endast är 2 poäng framför Bayern, men samtidigt har man under senare tid befunnit sig i en formsvacka. Här tror vi dock att formen vänder och vi klickar således en bortavinst!

Match: Nürnberg – Dortmund (Bundesliga) | Speltips: 2 | Odds: @1.41 | Units: 4/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:30

Jumboplacerat hemmalag

Nürnberg stod för en strålande säsong i Bundesliga 2 i fjol. Man knep andraplatsen med 60 inspelade poäng och avancemanget till tyska högstadivisionen var ett faktum. Där har det dock gått mindre bra för laget. Med endast 12 poäng på 21 matcher och en målskillnad på -29 mål kan man lugnt säga att Nürnberg gjort sig förtjänta av artondeplatsen i tabellen. Man är dessutom, på målskillnad, det näst sämsta laget på hemmagräs i ligan med ynka 10 inspelade poäng hemma på Max-Morlock-Stadion. Något som bör nämnas är att vid seger under måndagen hoppar man två steg upp i tabellen, eftersom att man har en match mindre spelad än både nästjumbon Hannover 96 och VfB Stuttgart. Att detta skulle ske är dock väldigt osannolikt, dels för att motståndarna Dortmund endast förlorat 1 match under hela säsongen, men även eftersom att hemmalaget vunnit blott 2 matcher under hela säsongen.

Nürnbergs form är katastrofal. Man har inte vunnit sedan i september (!), dessutom har man, på sina 9 senaste matcher, förlorat 8 och kryssat 1. Senast fick man stryk av nästjumbon Hannover, och dessförinnan blev man utskickade ur DFB-Pokal efter att ha förlorat mot Hamburger SV som numera spelar i andradivisionen. Nürnberg är näst sämst i ligan gällande egen målproduktion på hemmaplan. 1 mål framåt görs i snitt, medan man totalt sett gör i snitt 0,8 mål framåt – sämst i hela ligan. Man får dessutom i snitt 2,2 mål emot sig, näst sämst i ligan. Det gäller att Nürnberg börjar vinna matcher, annars dröjer det inte länge innan man säkrar sin återkomst i Bundesliga 2.

Serieledarna ur form

Det råder ingen tvekan om att Dortmunds senaste resultat inte stämmer överens med resten av säsongens resultat. Nu senast vankades det Champions League åttondelsfinal mot Tottenham där man föll med 3-0. Man har dessutom kryssat sina 2 senaste matcher i Bundesliga. Det är förvisso inte enkelt motstånd man har stött på, men med tanke på Dortmunds kapacitet och det faktum att Bayern München börjat leverera igen borde man prestera bättre. För några månader sedan såg Dortmund ut att kamma hem säsongens Bundesliga utan större problem, men i nuläget ligger man endast 2 pinnar före Bayern, med en match mindre spelad. Kampen om titeln ser ut att bli otroligt spännande och det gäller för Dortmund att hitta tillbaka till vinnarspåret omedelbart för att inte låta Bayern komma ikapp. Nürnberg är onekligen det perfekta motståndet för att lyckas hitta tillbaka formen.

Dortmund är det andra bästa laget på bortagräs i ligan med 21 poäng på 10 bortamatcher. Det brukar förvisso inte bli målkalas när Dortmund spelar på bortaplan, men man har hittills oftast gjort det som behövs för att kamma hem vinsterna. Man är fjärde bäst i Bundesliga på att göra mål på bortagräs med sina 1,7 mål framåt i snitt. Senast Nürnberg och Dortmund möttes var i början av säsongen, i en match som slutade 7-0 (!) till Dortmund.

Speltips: Dortmund vinner matchen

Jag väljer att spela att Dortmund vinner matchen. Dortmund behöver hitta tillbaka till vinnarspåret och här bör Nürnberg ses som ett perfekt motstånd för just det. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Toppen mot botten råder – Dortmund är serieledare medan Nürnberg är jumboplacerade

  • Nürnberg har på sina 9 senaste matcher förlorat 8 och kryssat 1

  • Nürnberg har inte vunnit en match i ligan sedan september

  • Dortmund behöver hitta tillbaka till vinnarspåret – motivationen är på topp

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.41. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.41 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.