Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Linköping har förlorat tre av sina fyra senaste matcher och inför torsdagen är man tabelljumbo

  • Frölunda har ett av SHL:s bästa lag och man borde snart studsa tillbaka från en sämre period

  • Linköping har en lång skadelista där flera av lagets toppspelare saknas

  • Frölunda har vunnit fem av sina sju senaste bortamatcher

  • Linköping har förlorat tre av sina fyra senaste matcher mot Frölunda

Skadelistan växer

Linköping ser allt mer ut som ett lag för negativt kval. Under tisdagen mötte man Leksand och väl där förlorade man med 2–0, och fick dessutom ytterligare ett par skador på ledande spelare. Bland annat utgick Alexander Johansson och Andrew Gordon och nu har man tio spelare på skadelistan. Inte ett roligt besked för LHC som behöver ha samtliga spelare tillgängliga för att kunna undvika ett läskigt kval nedåt.

Frölunda har precis som Linköping haft en tuff tid bakom sig, och Göteborgslaget får allt mer ses som en underdog inför det stundande SM-slutspelet. Men den här truppen har tidigare visat att man håller bra klass och jag är säker på att det inte kommer se ut framöver. Roger Rönnberg ställer en tuff kravbild på sina spelare och jag antar att spelarna fått sig en och annan avhyvling i omklädningsrummet den senaste tiden.

Tveksam form

Det här är dock en match som Frölunda ska vinna om man ens ska ha i ett SM-slutspel att göra. Linköping har under en längre period visat sig vara det sämsta laget i serien och som om inte det vore nog så blir spelarna förföljda med diverse skadeproblem. Utöver spelarna som utgick i tisdags så har även lagets stjärncenter, Markus Ljungh skadat sig nyligen och nu är frågan om han ens kommer kunna spela något mer den här säsongen.

Förvisso har man fått tillbaka Broc Little men forwarden gjorde sin första match på två och en halv månad i tisdags och han behöver en startsträcka för att komma in i tempot igen. Nu står Frölunda för motståndet och det är i grund och botten ett av SHL:s bästa lag. Formen är högst tveksam men jag är säker på att man kommer repa sig snabbt igen och här är ett gyllene läge att vända en sämre trend. Bortasegern klickas.

Speltips.se ger tipset:

Frölunda vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/2 kl 14.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.