Daniel Jacobsson|17 februari, 2023, 11:08

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester City har tagit över ligaledningen och bör prioritera den här matchen hårt.

  • Manchester City vann hemmamötet mot Nottingham med hela 6-0.

  • Nottingham har tagit sina poäng på hemmaplan men har haft det väldigt tufft mot storklubbarna senaste tiden. Det är inte här man skall ta poäng för nytt kontrakt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stark säsong

Bortsett från ett och annat resultat under säsongen har nykomlingarna från East Midlans i England gjort det väldigt bra. Nottingham kommer utan tvekan att kriga på bra mot Manchester City under lördagseftermiddagen. Speciellt efter att man vet hur det gick när man var på Etihad Stadium. Det är på City Ground som man tar majoriteten av sina poäng den här säsongen, men sen är inte den här matchen där man skall ta poängen för att förnya kontraktet heller. Med det sagt, det finns ingen tveksamhet om att Nottingham kommer prioritera det här mötet starkt. Manchester City kommer med guldvittring och bör ställa fram det bästa man har, då skiljer det en del.

Den senaste tiden har man dessutom haft lite problem med storklubbarna i ligaspelet. Manchester United var här för några veckor sedan och åkte ifrån med ett övertygande resultat. Det är ganska tydligt att man fokuserar hårt på mötena med lag i samma del av tabellen. Hemmaspelet har imponerat och man kommer förmodligen säkra kontraktet på grund av detta. Den här dagen får man dock ge sig i mycket och bortasegern går att räkna in hos undertecknad. Värdarna saknar Henderson, McKenna, Niakhate, Boly, Richards, Biancone, Kouyate och Awoniyi som är väldigt tungt trots den rejält breda truppen.

Upphämtningen

Wow, Manchester City! Uträknade för några veckor sedan när Mikel Arteta och Arsenal gick från klarhet till klarhet i ligatoppen. Nu är försprånget som londonklubben skaffat sig helt upphämtat och den ljusblåa giganten från Manchester kan titulera sig som bäst igen. Det återstår att se hur länge man är det, då Arsenal spelar den tidigare lördagsmatchen, men räkna med att Pep och Manchester City går all in i Nottingham därefter. Trepoängarna är ett måste och trots Champions League-spel i veckan som kommer är det fullt fokus här.

Pep Guardiola har fått flera frågetecken runt sig den här säsongen och roterat på bra som vanligt. Mahrez är pånyttfödd, Grealish har vaknat till liv och Haaland fortsätter att ösa in mål trots att hypen gått ner litegrann. Manchester City går från klarhet till klarhet och lär lyfta ytterligare under slutet av säsongen. Guldet skall hem till Manchester och där ligger målsättningen hos storklubben. Alla spekulationer senaste tiden har också påverkat klubben och det är rejält revanschsuget just nu. Tvåan klickas med tankarna om stort övertag spelmässigt, -1,5 är spelet vi jobbar in!

fotboll, premier league
|
units: 4/5 - spelstopp: 16:00
Nottingham - Manchester City
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.