Tidigare i höstas förlorade Roma mycket överraskande borta mot bottenlaget Bologna. Under måndagskvällen möts man igen och här tror jag Roma utkräver revansch.

Match: Roma – Bologna (Serie A) | Speltips: Roma -1,5 | Odds: @2.23 | Units: 2/5 | Spelbolag: LeoVegas | Spelstopp: 20:30

En upp-och-ner säsong

Roma återfinns trots flera tveksamma insatser på en sjätteplats i Serie A, detta dessutom med gott häng på topp 4-positionerna där det i nuläget endast är fyra poäng upp till Milan som innehar den sista platsen. Man har dessutom en match mindre spelad än laget från Milano och därför tror jag man kommer taggade och revanschsugna till den här matchen mot Bologna. Det ska räcka till minst seger och när oddset ligger över två gånger pengarna på att man vinner med två bollar tvekar jag inte att välja den linan.

Den här säsongen har man spelat 16 hemmamatcher om vi räknar in cupspel och europaspel och då har man löst linan i sju av dessa matcher och dessutom stått som segrare i ytterligare tre. Man är långt ifrån ett dåligt hemmalag och det är snarare vissa insatser som sticker ut och som lämnar ett mörker över Roma. Främst på bortaplan dock, på hemmaplan är det egentligen bara 2-2 mot Chievo och 0-2 mot SPAL som får ses som underprestationer.

Ser man också till spelarmaterialet så är det kanske inte lika bra som man är vana vid, en del tunga spelartapp och en del spelare som kanske inte är bättre än vad man visar den här säsongen. Tyvärr har inte svenske landslagsmålvakten Robin Olsen varit någon hit alls och defensivt har man en del problem. Offensivt finns dock fina kvaliteter i Nicolo Zaniolo och Edin Dzeko. Segerorganisatörer mot Porto i veckans Champions League omgång och jag tror man löser en seger med minst två mål här.

Precis ovanför strecket

Bologna har en mycket tuff säsong bakom sig och det är framförallt på bortaplan som man helt enkelt inte tar några poäng. Förvisso stod man för en jätteskräll när man slog Inter i senaste bortamatchen, men jag tror vi talar om en engångsföreteelse. Totalt har man spelat tolv matcher på resande fot och har spelat oavgjort eller förlorat elva av dessa matcher. Totalt har man sex förluster, där man löser vårt spel i tre av dessa. Då har man dock ännu inte mött varken Milan, Atalanta eller Roma på bortaplan. Inter gjorde bort sig som vi nämnde. Napoli vann med 3-2 men Juventus löste vårt spel. Man är skickliga på att inte låta siffrorna dra iväg, men när oddset för Romaseger med två mål eller fler ligger så högt går inte att undvika.

Bologna är dock i stort behov av poäng, något som inte ska glömmas. I nuläget på samma poäng som Empoli som ligger precis under strecket och det ser ut som att det blir fyra lag som gör upp om två platser under negativt kvalstreck. Bologna är i högsta grad inblandade och alla poäng blir viktiga. Poäng som man med största sannolikhet kommer ta på hemmaplan. Där man den här säsongen tagit majoriteten av sina vinster.

Speltips: Roma -1,5

Roma är det bättre laget och har chansen att krympa avståndet till den sista Champions League-platsen vid seger här. En bra morot för att man ska göra en bra insats. Jag spelar att man vinner med två mål eller fler och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Roma har löst spelet i 7 av 16 hemmamatcher den här säsongen.

  • Bologna har endast vunnit 1 av 12 bortamatcher.

  • Roma har vid seger, chansen att krympa avståndet till Milan på den sista Champions League-platsen till endast en poäng.

  • Edin Dzeko och Nicolo Zaniolo är i fin form och var segerorganisatörer mot Porto i veckan.

LeoVegas ger oss det fina oddset 2.23. Min investering i det här spelet blir 2/5 units!

Rygga till 2.23 hos LeoVegas

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.